Budi dio naše mreže
Izbornik

Pepelnica u Afganistanu

Zagreb (IKA)

Na Čistu srijedu ili Pepelnicu 26. veljače započelo je razdoblje korizme, odnosno vrijeme priprave katolika za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Početak korizme pripadnici 11. HRVCON-a započeli su slavljem mise koju je predvodio vojni kapelan don Josip Kešinović.

On je u prigodnoj propovjedi naglasio važnost korizme za kršćane i pozvao sve sudionike misnog slavlja da u ovoj korizmi učine barem jedan korak prema boljem življenju vjere. Pepelnica nas poziva na obraćenje i promjenu ponašanja, odnosno na odbacivanje svega onoga što nas čini manje kršćanima. Zato smo svi pozvani razmišljati o lošim navikama koje bi trebali odbaciti. Da bi se od njih očistili, potrebno je za vrijeme korizme primiti sakrament pomirenja ili ispovijedi, rekao je.

Don Josip je istaknuo kako u vremenu korizme Crkva propisuje molitvu, post i dobra djela. Od nas se traži žrtva, ali s druge strane daje nam se puno više jer je to blagoslovljeno vrijeme darovano svakome od nas kako bi ga iskoristili za osobnu duhovnu izgradnju, rekao je Kešinović, a izvijestio Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.