Budi dio naše mreže
Izbornik

Planinarski emaus u Saborskom

Saborsko (IKA)

Župu sv. Ivana Nepomuka Saborsko posjetila je 5. travnja skupina od 40-tak planinara HPD Gora iz Zagreba koji su pohodili planinarsku stazu Izvor voda.

Domaćini su im bili župnik Saborskog i Plaškog don Goran Antunović i vjeroučitelj iz Plaškog i iskusni planinarski vodič Josip Anušić. Bio je to svojevrsni planinarski emaus jer su većina planinara i njihove djece aktivni kršćani koji su svoj boravak u Saborskom započeli misom koju je predslavio župnik Antunović.

Zagrebački planinari zatim su nastavili pohod planinarskom stazom Izvor voda krenuvši od spomenika Ranjena golubica poginulim civilima, uz crkvu Sv. Ivana Nepomuka pa prema grobljanskoj crkvi Rođenja BDM te nastavljajući pratiti križni put na vrh Alan te markiranom planinarskom stazom prema izvoru Kuk, Velikom vrelo Jesenice te do planinarskog doma, Malog Vrela Jesenice i stijene Isusovog lica.

Glavni organizator i inicijator „planinarskog emausa“ bio je Tomislav Martinelli a njegovi sudionici proveli su nezaboravan duhovno-planinarski dan na najvišoj župi Ogulinskog dekanata na više od 600 metara nadmorske visine i drugoj iza Udbine u Gospićko-senjskoj biskupiji.