Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Sinj (IKA)

Pod geslom „Marijo Majko, vodi nas Isusu” u nedjelju 6. kolovoza počela je devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Misu zornicu u 6 sati predvodio je župnik fra Antonio Mravak. „Pozvani smo da krenemo putem Preobraženja, a preobraženje je proces. To traje cijeli život, ali mi smo primili klicu preobraženja na dan krštenja. Po krštenju smo postali djeca Božja i predodređeni smo za život vječni. Preobraženje se događa po molitvi i sakramentalnom životu – ispovijedi i svetoj misi“, rekao je fra Antonio.

Na završetku misnog slavlja, župnik je predmolio molitvu Posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

U 10 sati hodočastili su vjernici iz Rame s gvardijanom fra Andrijom Jozićem i gvardijanom livanjskog samostana fra Markom Ešegovićem. Sinjski gvardijan i čuvar svetišta fra Marinko Vukman pozdravio je hodočasnika i kazao kako su došli svojoj Gospi. „Gospa nas okuplja svake godine u Sinju jer se brine za svoju djecu. U Rami ona je Majka od Milosti, ovdje Čudotvorna Gospa Sinjska. Zapravo, ona je jedna, naša dobra Majka”.

U subotu 5. kolovoza, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili vjernici iz Glavica (Župa Gospe Sinjske). Misnim slavljem je predsjedao fra Miro Modrić uz koncelebraciju fra Eugena Poljaka i župnog vikara fra Tonija Šimunovića.

Istoga dana hodočastili su i vjernici iz Župe Otok-Udovičići. Misu je predvodio fra Marko Domazet Lošo. Koncelebrirali su fra Ivan Norac-Kljajo, fra Bože Norac-Kljajo, fra Frano Milanović-Litre, fra Ivica Erceg, fra Neven Pavlinušić, fra Filip Milanović Trapo, fra Slaven Milanović, fra Bože Vuleta, fra Jakov Viro, fra Toni Šimunović-Erpušina te je sudjelovao i bogoslov fra Ante Mioč.

Za vrijeme devetnice, mise u Svetištu se slave u 6, 7 (hodočašće filijala Župe Gospe Sinjske), u 9 sati (hodočašće župa Cetinskog dekanata). Večernji program počinje u 18.15 molitvom krunice i pjevanjem litanija u čast Blažene Djevice Marije, u 19 sati je misno slavlje. Devetnicu predvode don Mladen Parlov, fra Damir Pavić i  fra Anđelko Domazet.