Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-antonio-mravak

Križni put u Sinju

Pod geslom „I ja želim za tobom ići…“, u petak 22. ožujka održan je križni put prema tvrđavi Grad u Sinju. Tradicionalno je da se posljednji korizmeni petak pobožnost moli prema Gradu gdje se nalazi „Sinjska kalvarija“ s četrnaest postaja križnog puta hrvatskih akademskih kipara. Na pobožnosti je sudjelovalo tisuće vjernika sinjske župe i okolnih mjesta Cetinske krajine.

Uprizorene žive jaslice u Sinju

Žive jaslice uprizorene su u subotu, 23. prosinca 2023. na košarkaškom igralištu „Mladen Pavić-Kembo“ u sklopu Župe Gospe Sinjske u Sinju, izvijestila je Župa.

Proslava sv. Nikole Tavelića u Brnazama

U Župi Gospe Sinjske, u filijalnoj zajednici u Brnazama, proslavljen je u nedjelju 12. studenog sv. Nikola Tavelić, zaštitnik mjesta i zajednice, izvijestili su iz Župe Gospe Sinjske.

Svetkovina sv. Franje u Sinju

Franjevci samostana Gospe Sinjske i samostanskog okružja u srijedu 4. listopada proslavili su svetkovinu sv. Franje Asiškog. Euharistijsko slavlje predvodio je gvardijan fra Marinko Vukman uz koncelebraciju župnika i samostanskog vikara fra Antonija Mravka, otočkog župnika fra Nikice Aidučića i uz još 16 svećenika.

1 2