Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela prodaja ulaznica za koncert “Rijeka milosti”

Rijeka (IKA)

U ponedjeljak 9. prosinca počela je online prodaja ulaznica za veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti” koji će se održati 7. veljače 2020. godine u Centru Zamet u Rijeci. Sav prikupljeni prihod bit će doniran Domu za osobe s demencijom. Tim povodom u Informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za novinare na kojoj su o projektu govorili ravnateljica Doma za osobe s demencijom s. Mirjam Jerković i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

Početkom prosinca Dom za osobe s demencijom primio je prvih 5 korisnika. Kapacitet Doma puno je veći i iznosi 18 mjesta u stacionarnom dijelu te 15 mjesta dnevnog boravka. Organizacijska opreznosti prilikom formiranja nove ustanove, kao i financijski izazovi razlozi su malog broja korisnika koji su mogli biti primljeni u stacionar, poručila je ravnateljica Doma s. Mirjam Jerković. “Nedostaje nam opreme kojom bi opremili ostatak ustanove potrebnih za 18 mjesta u stacionaru. Kolika je potreba govori činjenica da na području Primorsko-goranske županije ima oko 4.000 oboljelih od demencije. Naravno, ne trebaju svi dom, ali mnogi od njih trebaju ili su smješteni u ustanovama koje im ne mogu pružiti odgovarajuću skrb. U samo nekoliko dana od otvorenja Doma za osobe s demencijom zaprimili smo preko stotinu poziva”, poručila je s. Mirjam Jerković.

“Rijeka milosti” prvi puta se razlila gradom na Rječini u veljači ove godine i tada se prikupilo oko 50 000 kuna za Kuću utočišta. Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende ističe da je nakana ovog koncerta dvostruka: duhovna, odnosno slavljenje Gospodina i humanitarna. Obje spadaju u narav samo Crkve – ljubav prema Bogu i i bližnjemu i to nastojimo i mi nasljedovati, rekao je vlč. Pende. Na koncertu koji će se održati 7. veljače 2020. godine nastupit će: Alen Hržica, Amorose, Ivan Seletković, Petar Buljan (Božja pobjeda), Sestre Palić, Vanessa Mioč i Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Ulaznice po cijeni 50 i 60 kuna mogu se kupiti na portalu: www.ulaznice.hr. U siječnju će se ulaznice moći kupiti i u župnim uredima Riječke nadbiskupije. Djeca do 10 godina kao i osobe s invaliditetom imaju besplatan ulaz. Vlč. Pende zahvalio je Gradu Rijeci koji je za ovu potrebu organizatoru, Uredu za mlade Riječke nadbiskupije, ustupio dvoranu na korištenje.