Budi dio naše mreže
Izbornik

Počeo generalni kapitul Isusovih malih sestara u Rimu

Rim (IKA)

Generalni kapitul Isusovih malih sestara počeo je 8. rujna u Rimu pod geslom „Kad bi znala dar Božji…“ (Iv 4,10).

U generalnoj kući Isusovih malih sestara u Rimu, u Tre Fontane, na blagdan Male Gospe otvoren je 84. Generalni kapitul. Ujedno, na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u Alžiru 1939. mala sestra Magdalena osnovala je Bratstvo Isusovih malih sestara koje su pozvane živjeti kontemplativnim životom u svijetu po uzoru na Isusa iz Nazareta.

Kapitul je zajedničko, duhovno iskustvo povratka na izvore…“ riječi su pape Franje upućene malim sestrama na audijenciji 2017. godine. Kroz pripremni hod do Kapitula 2023. pratila ih je Isusova Riječ iz Ivanova Evanđelja: „Kad bi znala dar Božji“. U tom „milosnom vremenu” nadahnjivao ih je Isusov susret sa Samarijankom (Iv 4,1 – 42) i hod prema Izvoru, Kristu koji je Put, Istina i Život.

Uoči Kapitula u svim zajednicama malih sestara po svijetu slavljena je misa moleći milost i svjetlo Duha Svetoga u traženju Božje volje i dublje vjernosti Evanđelju. U zagrebačkoj Dubravi, u zajednici Isusovih malih sestara, euharistijsko slavlje za Kapitul predslavio je mladomisnik fra Mišo Biskup, OFMCap.