Budi dio naše mreže
Izbornik

Počeo Tjedan sv. Vinka Paulskog

Rijeka (IKA)

Prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za beskućnike i druge korisnike Kuće utočišta u Rijeci, u ponedjeljak, 21. rujna započeo je Tjedan sv. Vinka Paulskog.

Tjedan organizira Depaul Hrvatska u povodu proslave svetkovine osnivača bratovštine kršćanske ljubavi, Družbe misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Papa Leon XIII. proglasio ga je zaštitnikom svih karitativnih djelatnosti.

Depaul Hrvatska ima sjedište u Rijeci i provoditelj je programa „Kuće utočišta“, dnevnog centra za beskućnike i marginalizirane grada Rijeke i bliže okolice, koju su od 2007. do 2016. godine samostalno provodile sestre milosrdnice, a od te godine u partnerstvu s Udrugom „Depaul Hrvatska“. Korisnici dnevnog centra su beskućnici, ovisnici, bivši zatvorenici, osobe s problemima s mentalnim zdravljem i ostale osobe s ruba društva. Tijekom Tjedna posvećenog sv. Vinku Paulskom, koji će trajati do nedjelje 27. rujna, u Kući utočišta (ulaz iz Ulice obitelji Duiz poslije broja 8) članovi Depaul Hrvatske prikupljat će hranu i higijenske potrepštine.

U utorak, 22. rujna, kao što to i čine utorkom, članovi Depaul Hrvatske obići će potrebite grada na mjestima na kojima se oni nalaze. Također, ovime će se uključiti u manifestaciji „Hrvatska volontira 2020.“. Od 19 do 22 sata pridružit će im se i drugi volonteri koji žele darovati svoje vrijeme beskućnicima. Nakon podjele toplih obroka i susreta s potrebitima, u Ulici Riva Boduli na glazbenom punktu građani će moći dobiti letak i detaljnije se upoznavati s djelatnostima Depaul Hrvatske.

U srijedu, 23. rujna je Dan duhovnog zdravlja u Kući utočišta te će od 11 do 14 sati biti duhovna obnova i mogućnost pristupanja sakramentu pomirenja. Predvodi don Josip Petrčić, SDB. U 17 sati u Kući utočišta bit će organizirana tribina „Dragocjen si u mojim očima“ (Iz 43,4); hagioterapija i duhovno zdravlje, koju će predvoditi Ivica Lulić, ravnatelj Matične vrhovne uprave ZMR.

U petak, 25. rujna je Dan otvorenih vrata Kuće utočišta i u vremenu od 12 do 16 sati predstavljanje je mogućnosti volontiranja u Depaul Hrvatska. Program vodi Petra Štokić, koordinatorica volontera.

Tjedan sv. Vinka Paulskog završava u nedjelju, 27. rujna, na svetkovinu svetog Vinka Paulskog. Euharistijsko slavlje u kapeli Sv. Josipa (samostan sestara milosrdnica, Kresnikova 15.) na rasporedu je u 9.30 sati.