Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: depaul-hrvatska

Donacijska večera za Depaul Hrvatske

Donacijska večera na kojoj će se prikupljati sredstva za djelovanje Depaul Hrvatske održat će se u srijedu 19. listopada u 19 sati u Hotelu Sheraton (Ul. kneza Borne 2, Zagreb).

Humanitarna akcija Depaul Hrvatske za Ukrajinu

Članovi udruge Depaul Hrvatska pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini koja će se prikupljati u Kući utočišta u Rijeci uz prethodnu najavu na broj telefona 051 672 933.

Prvi pohod mons. Mate Uzinića "Kući utočišta"

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić posjetio je u subotu 18. prosinca "Kuću utočišta", dnevni centar za beskućnike, čiji program provodi Depaul Hrvatska u partnerstvu sa sestrama milosrdnicama.

„Noć pod zvijezdama“ – noć solidarnosti s beskućnicima

Udruga Depaul Hrvatska organizirala je adventsku humanitarnu akciju pod nazivom: “Moja priča i moj dom”, koja je započela početkom prosinca, a ima za cilj podijeliti priče, životna svjedočanstva sadašnjih i bivših beskućnika i upoznati javnost s mjestima i načinom njihova života, odnosno senzibilizirati javnost za problem beskućništva i pokušati i na takav pridonijeti iskorjenjivanju beskućništva.

"Kruh sv. Vinka”

“Kruh sv. Vinka” naziv je novog projekta Kuće utočišta u Rijeci, odnosno prehrambenog proizvoda nastalog u projektu društvenog poduzetništa.

Počeo Tjedan sv. Vinka Paulskog

Prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za beskućnike i druge korisnike Kuće utočišta u Rijeci, u ponedjeljak, 21. rujna započeo je Tjedan sv. Vinka Paulskog.

Beskućništvo je realnost koja izmiče široj javnosti

"Milosrdna ljubav na djelu – konkretizacija karizme sv. Vinka Paulskog u pomoći beskućnicima, kao i marginaliziranim i društveno isključenim osobama" – bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 7. listopada sudjelovali: voditeljica Kuće utočišta u Rijeci i direktorica Depaul Hrvatska dr. sc. s. Veronika Mila Popić, stručna suradnica Kuće utočišta Jelena Beno te djelatnik Depaul Hrvatska i bivši korisnik Kuće utočišta Marko Višić. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

Održani Dani sv. Vinka Paulskog

U povodu blagdana sv. Vinka Paulskog, Depaul Hrvatska od 23. rujna do 27. rujna organizirao je Dane posvećene ovome svecu, osnivaču bratovštine kršćanske ljubavi, Družbe misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Bogat program odvijao se u Kući utočišta u Rijeci te kapeli Sv. Josipa u kojoj je na sam blagdan 27. rujna svečano euharistijsko slavlje predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

1 2