Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarna akcija Depaul Hrvatske za Ukrajinu

Rijeka (IKA)

Članovi udruge Depaul Hrvatska pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini koja će se prikupljati u Kući utočišta u Rijeci uz prethodnu najavu na broj telefona 051 672 933.

Članovi Depaula Hrvatske svakodnevnom su u kontaktu sa svećenikom Vitalyijev Novakom koji se nalazi u gradu Odesi u Ukrajini, i koji, u okviru djelovanja Depaul Ukrajine, skrbi i za potrebite u Kijevu i Harkovu. O. Novak istaknuo je kako su im trenutačno najpotrebniji lijekovi (kompleti za prvu pomoć), vreće za spavanje, madraci na napuhavanje, deke, konzervirana hrana, riža, tjestenina i slični proizvodi.

S obzirom da još uvijek nije riješeno pitanje otvorenog humanitarnog koridora, prikupljena pomoć bit će u Ukrajinu dopremljena zahvaljujući dogovorenoj suradnji s podružnicama Depaul Hrvatske u Ukrajini i Slovačkoj.

„Oči i srce sviju nas, ovih dana usmjerene su Ukrajini. Blizina Božja i ljudska ono je što daje snagu za iskorake dobra i ustrajnu skrb za najpotrebnije. Zato želimo molitveno i djelatno biti s onima koji s nama dijele pripadnost jednoj obitelji svetog Vinka Paulskog u skrbi za beskućnike: Depaul Ukrajinom“, poručuju iz Depaul Hrvatske. „Na tom tragu u ovoj karitativnoj ustanovi u Rijeci konkretizirat će djelotvornu ljubav humanitarnom pomoću i akcijom koju će dopremiti potrebitima koji su ostali u ukrajinskim gradovima“, navodi se u pozivu Depaul Hrvatske.

Ključne riječi:
Depaul Hrvatska Ukrajina