Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ukrajina

Nadbiskup Ševčuk: Neka dijalog prevlada nad iskušenjem korištenja oružja

Kijevsko-halički nadbiskup Svjatoslav Ševčuk, poglavar Grkokatoličke Crkve u Ukrajini, zahvalio je papi Franji na apelu za mir u Ukrajini. Zabrinutost zbog alarmantne i zabrinjavajuće situacije na granici Rusije i Ukrajine, izrazila je i Europska unija koja nastavlja put dijaloga i diplomacije, izvijestio je Vatican News.

Dominikanski mjesec za mir usredotočen na Ukrajinu

S prvom nedjeljom došašća, 29. studenoga na razini Reda propovjednika počeo je novi Dominikanski mjesec za mir koji će vrhunac imati 1. siječnja 2021., na Svjetski dan mira, izvijestio je promicatelj za „Pravdu i mir“ Hrvatske dominikanske provincije fr. Ivan Marija Tomić, OP.

Ukrajinski biskupi osudili promidžbenu kampanju surogat-majčinstva

Video o bebama ukrajinskih surogat-majki poglavar Ukrajinske grkokatoličke Crkve veliki nadbiskup Svjatoslav Ševčuk i nadbiskup Lavova Mieczyslaw Mokrzycki ocijenili su 14. svibnja „iskazivanjem prezira prema čovjeku i njegovu dostojanstvu” i zatražili zabranu surogat-majčinstva u zemlji.

Nadbiskup Ševčuk: Papa "uzeo na sebe" bol ukrajinskog naroda

Nakon susreta Pape s predstavnicima Grkokatoličke Crkve u Ukajini, nadbiskup Svjatoslav Ševčuk odžao konferenciju za tisak tijekom koje je humanitarno pitanje istaknuo na prvom mjestu, potom djecu koja su nastradala u sukobima i poziv Papi da posjeti Ukrajinu.

1 2