Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak jesenjske kampanje Inicijative 40 dana za život u Novom Sadu

Novi Sad (IKA)

U ponedjeljak 21. rujna u prostorijama franjevačkog samostana u Novom Sadu organiziran je prvi susret u sklopu jesenjske kampanje Inicijative 40 dana za život. U srijedu 23. rujna rano ujutro molitelji su se okupili ispred klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu te su uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela Katačić započeli molitveno bdjenje za nerođene.

Blagoslovnu molitvu predvodio je fra Karlo Harmath, a potom je vlč. Daniel Katačić u nagovoru na osnovu Heb 10, 24-25: “I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela te ne propuštamo svojih sastanaka, kako je u nekih običaj, nego se hrabrimo, to više što više vidite da se bliži Dan” potaknuo okupljene da budu hrabri u zauzimanju za obranu života.

Andrija Blesić i Nikoleta Malenić predstavili su Inicijativu i govorili o plodovima iste. Na kraju je Vesna Radeka iz udruge “Mjesto za mene” kao evanđeoski kršćanin govorila o plodovima suradnje između Inicijative i njezine udruge.

U srijedu 23. rujna rano ujutro molitelji su se okupili ispred klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu, poznatije pod imenom Betanija, te su uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela započeli molitveno bdjenje za nerođene. Kao i korizmena kampanja, i ovu su molitelji posvetili zagovoru sina Bačke ravnice, sluzi Božjemu o. Gerardu Tomi Stantiću. Želja je sudionika inicijative da djelo ovog velikog apostola nerođenih bude prepoznato na hrvatskom govornom području Inicijative 40 dana za život.

Zbog manjeg broja vjernika u ovom gradu nije bilo moguće organizirati cjelodnevnu molitvu ispred bolnice. Moli se svakog dana od 6.30 do 9.30.