Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novi-sad

90. obljetnica rođenja pokojnog zrenjaninskog biskupa Ladislava Huzsvára

U prigodi 90. obljetnice rođenja pokojnoga prvog zrenjaninskog biskupa mons. Lászla (Ladislava) Huzsvára, nedavno utemeljeni Krug prijatelja Lászla Huzsvára, koji djeluje u okviru udruge Kršćanski intelektualni krug, okupio se 20. veljače u župnoj crkvi Imena Marijina u Novom Sadu kako bi Bogu preporučili dušu toga pastira Crkve.

Početak jesenjske kampanje Inicijative 40 dana za život u Novom Sadu

U ponedjeljak 21. rujna u prostorijama franjevačkog samostana u Novom Sadu organiziran je prvi susret u sklopu jesenjske kampanje Inicijative 40 dana za život. U srijedu 23. rujna rano ujutro molitelji su se okupili ispred klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu te su uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela Katačić započeli molitveno bdjenje za nerođene.

Prijenosi misa iz Subotičke biskupije putem interneta

Za vrijeme trajanja izvanredne situacije u Srbiji, oci franjevci u Novom Sadu, počevši od 18. ožujka, prenosit će mise iz franjevačke crkve svetoga Ivana Kapistranskog u Novom Sadu uživo putem društvene mreže Facebook.

Međubiskupijski sudovi u Novom Sadu započeli s radom

Svečana sjednica početka djelovanja Međubiskupijskog suda prvoga stupnja i Međubiskupijskog suda drugoga stupnja u Novom Sadu, sa sjedištem u prostorijama Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, održana je u utorak 2. listopada.