Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak nove nastavne godine u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju

Sinj (IKA)

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju u ponedjeljak 6. rujna započela je nova nastavna godina. Slavlje mise sa zazivom Duha Svetoga u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske predvodio je provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dr.sc. fra Marko Mrše, izvijestili su na mrežnoj stranici škole.

Prije misnoga slavlja održano je službeno fotografiranje te susreti učenika i učenica s razrednicima. Na misnome slavlju ministrirali su sjemeništarci, dok je evanđeoski odlomak navijestio fra Jurica Hrgović, profesor klasičnih jezika na Gimnaziji. Na misi su bili gotovo svi nastavnici i nastavnice, kao i ostale djelatnice i djelatnici, duhovnik Gimnazije fra Antonio Mravak te učenice i učenici Gimnazije.

Provincijal Mrše je, između ostaloga, istaknuo je važnost ljudskog zajedništva i sloge, kao osnovne pretpostavke uspjeha bilo kojeg ljudskog kolektiva. Pozvao je sve da svojim osobnim zalaganjima doprinesu općem boljitku i napretku ove odgojno-obrazovne ustanove, na koju je Provincija s razlogom ponosna, posebno kada se ima u vidu njezina duga povijest i opće zasluge na duhovnom i kulturnom planu.

Naglašena je franjevačka i katolička dimenzija odgojno-obrazovnog projekta, koji nam, kako je rekao propovjednik, uz one općevažeće odgojno-obrazovne standarde, želi usaditi dimenziju kršćanske ljubavi, kao pokretačke snage u postizavanju zacrtanih ciljeva, ljudskih i profesionalnih.

Na crkvenim orguljama slavlje je glazbeno animirao mo. Andro Čalo, inače profesor glazbene umjetnosti na Gimnaziji. Po završetku misnog slavlja, ravnatelj fra Joško Kodžoman je zahvalio, prije svega, provincijalu Mrši na riječima podrške i na svemu što u ime Provincije čini na dobrobit Gimnazije.

Zahvalna riječ upućena je i svim nastavnicima, posebno onima koji su čitavo vrijeme priprema za početak nove nastavne godine bili na usluzi i raspoloživi za sve moguće poslove. Ravnatelj je zaželio dobar i sretan početak nove nastavne godine. Potom je pozvao kolegice i kolege nastavnike i sve ostale djelatnike da se pridruže na prigodnom domjenku u prostorijama Samostana,  izvijestili su na mrežnoj stranici škole.