Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak nove sezone KMNL-a u Dugom Ratu

Split (IKA )

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u utorak 25. rujna u župi sv. Josipa u Dugom Ratu, svečanim euharistijskim slavljem započela je nova 14. sezona Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.''.

Treću godinu u nizu, domaćin je župa sv. Josipa iz Dugog Rata, čija je malonogometna ekipa prošlogodišnji osvajač prve KMNL-e na biskupijskoj razini te sudionik nacionalne završnice koja se održala u Osijeku.

Misu je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u koncelebraciji s povjerenikom Ureda za pastoral mladih dr. don Mihaelom Provićem, župnikom župe sv. Josipa – Dugi Rat don Božom Ćubelićem, nadbiskupovim tajnikom don Gabrijelom Kamberom, župnikom župe sv. Roka u Jesenicama don Tonijem Šinkovićem, svećenikom iz župe sv. Dominika u Splitu fr. Antom Gavranovićem, svećenikom iz župe Pomoćnice kršćana – Kman don Ivanom Terzeom te fra Tomislavom Hrstićem iz župe Svete Trojice na Poljudu. Nadbiskup se u propovijedi osvrnuo na opasnost ”zidića”, mjesta okupljanja mladih na kojima se bespotrebno gubi vrijeme i energija, a koji mlade ljude potiče na pasivnost, umjesto da budu angažirani u društvu i Crkvi. Istaknuo je kako sport općenito, odnosno konkretno Katolička malonogometna liga pomaže u odgoju i otvaranju prema drugima, odgaja za nesebičnost i požrtvovnost te pomaže u sklapanju novih poznanstava i prijateljstava. Nadbiskup je također istaknuo kako ga iznimno raduju primjeri u kojima mladi, nakon što se uključe u KMNL još intenzivnije osjećaju svoju pripadnost mjesnoj i sveopćoj Crkvi.

Ključne riječi:
Dugi Rat KMNL