Budi dio naše mreže
Izbornik

Podjela Potvrdnica i upisi u novu školsku godinu Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu

Rijeka (IKA)

Svečana podjela Potvrdnica polaznicima Nadbiskupijske škole za crkvenu glazbu te upisi u novu školsku godinu održani su u subotu 8. listopada u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci.

Ove godine podijeljene su dvije potvrdnice polaznicima koji su završili prvi stupanj školovanja i postigli kvalifikaciju za Voditelja liturgijske glazbe, Damiru Stošiću iz Župe Presvetog Srca Isusova na Zametu i Maji Zuziji iz Župe Gospe Lurdske u Rijeci. Oboje polaznika nastavljaju svoje školovanje na još dvije godine upisujući drugi stupanj Orgulja.

Potvrdnice je uručio generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Mario Tomljanović zajedno s voditeljicom škole mr. sc. Andrejkom Srdoč Geraci. Na početku svečanog čina Damir Stošić otpjevao je pjesmu “Ko’ košuta” (F. Scubert) uz pratnju prof. Nine Kovačić.

Voditeljica Škole izrazila je čestitke diplomantima i zahvalila profesorima na stručnosti i požrtvovnosti.

U novu školsku godinu 2022./2023. upisalo se 40 polaznika od čega 16 odraslih u smjer liturgijske glazbe i 24 djece i mladih na glazbeni tečaj. Još uvijek ima mjesta i moguće je upisati se na tečajeve (email: crkvena.glazba.ri@gmail.com tel. 091-8831970)