Budi dio naše mreže
Izbornik

Podjela sakramenta potvrde u HKM Johannesburg

Johannesburg (IKA)

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga Hrvatsku katoličku misiju Svetog Jeronima iz Johannesburga u Južnoj Africi pohodio je mjesni nadbiskup Buti Tlhagale i na svečanoj misi podijelio sakrament potvrde desetero mladih članova hrvatske zajednice, objavljeno je na facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Krizmanici su se cijelu godinu pripremali za ovaj svečani dan pod vodstvom župnika fra Mirona Sikirića. Na misi uz domaćina fra Mirona koncelebrirao je mons. Dario Paviša, tajnik Apostolske nuncijature u Južnoj Africi, rodom iz Kalinovca u Hrvatskoj. Liturgijsko pjevanje i sviranje predvodio je hrvatski veleposlanik u Južnoj Africi Ante Cicvarić.

U ovaj svečani dan kada Crkva slavi završetak liturgijske godine i svetkovinu Krista Kralja osim podjeljivanja sakramenta potvrde, Hrvatska zajednica Sv. Jeronima proslavila je i 23. obljetnicu svečanog blagoslova misijske crkve u Johannesburgu. Nakon ove velike svečanosti upriličen je i svečani ručak u dvorani župne kuće, kojega su pripremili roditelji krizmanika zajedno sa suradnicima. Na ručku je bilo oko 250 ljudi.

Nakon fra Mironova pozdrava blagoslovnu molitvu uputio je nadbiskup Tlhagale, a svim okupljenima obratio se i hrvatski veleposlanik Ante Cicvarić.

Radosno druženje se nastavilo cijelo popodne u prijateljskom okruženju, uz pjesmu, hrvatsku hranu i mnoštvo kolača koje su pripremile vrijedne hrvatske domaćice na radost svih sudionika.