Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sakrament-potvrde

U Krašiću proslavljena župna svetkovina Presvetog Trojstva

Svečano euharistijsko slavlje u župi Presvetog Trojstva u Krašiću u nedjelju 12. lipnja predvodio je zagrebački  pomoćni biskup Mijo Gorski, koji je u tijeku mise podijelio i sakrament potvrde krizmanicima, koji su za to slavlje bili u narodnim nošnjama.

Svetkovina Duhova proslavljena u gospićkoj katedrali

U gospićkoj katedrali Navještenja BDM, na svetkovinu Duhova 5. lipnja zbog spriječenosti gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, sakrament potvrde sedamdeset i dvoje kandidata iz četiri razreda OŠ u Gospiću koji pripadaju toj župi, podijelio je generalni vikar i župnik mons. Marinko Miličević. Koncelebrirao je kancelar i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić.

Svetkovina Pedesetnice u Puli

O svetkovini Pedesetnice, u nedjelju, 5. lipnja u Puli je tradicionalno održana podjela sakramenta potvrde u dvije gradske župe, u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i Župi sv. Pavla u naselju Vidikovac. Obje mise s podjelom krizme predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Biskup Gašparović krizmao mlade u Šidu

Sedamnaestero mladih iz župa Šid i Sot, te filijala Vašica, Batrovci i Jamena u Srijemskoj biskupiji primilo je sakrament kršćanske zrelosti na Duhove, u nedjelju, 5. lipnja na svečanom misnom slavlju koje je u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusovog u Šidu predvodio srijemski biskup Đuro Gašparović u koncelebraciji sa župnikom domaćinom vlč. Nikicom Bošnjakovićem.

Kardinal Reinhard Marx u pastoralnom pohodu HKŽ München

Nadbiskup nadbiskupije München-Freising kardinal Reinchard Marx pohodio je u subotu 21. lipnja hrvatsku katoličku Župu bl. Alojzija Stepinca u Münchenu i tom prigodom podijelio sakrament potvrde za 215 djevojaka i mladića, izvijestili su iz Župe.

Slavlje potvrde u Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću sakrament potvrde primilo je u nedjelju 22. svibnja šezdeset i troje djevojaka i mladića. Po ovlasti sisačkoga biskupa Vlade Košića sakrament je podijelio generalni vikar mons. Marko Cvitkušić.

Nadbiskup Kutleša predvodio slavlje u Kaštel Starom

Na četvrtu vazmenu nedjelju, ujedno i nedjelju Dobroga Pastira, 8. svibnja, u Župi Kraljice mučenika Radun-Kaštel Stari, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša podijelio je sakrament potvrde 20 mladića i djevojaka te župe.

1 2 3