Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sakrament-potvrde

Podjela sakramenta potvrde u HKM Johannesburg

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga Hrvatsku katoličku misiju Svetog Jeronima iz Johannesburga u Južnoj Africi pohodio je mjesni nadbiskup Buti Tlhagale i na svečanoj misi podijelio sakrament potvrde desetero mladih članova hrvatske zajednice, objavljeno je na facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Svetkovina Duhova i podjela sakramenta potvrde u Puli

Na svetkovinu Duhova 23. svibnja umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan podijelio je sakrament potvrde u dvije pulske župe, katedralnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Župi sv. Pavla apostola.

Svetkovina Duhova i podjela sakramenta potvrde u đakovačkoj prvostolnici

„Duh Sveti je Duh Isusov. On daje sposobnost onima koji su ga primili - Crkvi da očituje prisutnost i učini prisutnim raspetog i uskrslog Isusa u svakom povijesnom trenutku te da navijesti njegovu radosnu spasenjsku poruku: evanđelje“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći na svetkovinu Duhova, 23. svibnja, svečano misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici, tijekom kojega je podijelio sakrament potvrde krizmanicima đakovačke Župe Svih svetih,, kojih je ove godine bilo 123.

1 2