Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje sakramenta potvrde u HKM Beč

Beč (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić podijelio je sakrament potvrde 185-ero krizmanika u subotu 25. svibnja u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču.

Mons. Križić homiliju je temeljio na Djelima apostolskim, tekstu koji govori o silasku Duha Svetoga. „Duh je taj koji daje snagu za život, on ne uništava nego grije, daje toplinu i snagu da se možemo boriti s nedaćama života. Kada nema Duha onda se ne razumiju ni braća ni sestre. Apostol Pavao nam govori da je mir plod Duha Svetoga, ako nema Duha Božjega nužno će faliti mira. Radost je dar Duha Svetoga, jer život bez radosti nije život. Pred vama, dragi krizmanici, su izbori koje tek morate napraviti, moguće je pogriješiti i napraviti krivi korak, ali krivi korak ima posljedice za cijeli život. Važno je moliti Duha Svetoga da nas vodi kroz život i daje nam potrebnu snagu“, naglasio je.

„Nije najvažnije osigurati djeci materijalno, nego formirati njihova srca i duše kako ne bi ostali prazni. Nema poteškoće koja se s Bogom ne
može svladati i nema situacije iz koje nema izlaza“, poručio je roditeljima krizmanika.

Po završetku slavlja, voditelj HKM Beč fra Josip Koren čestitao je krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima. Zahvalio je vjeroučiteljima fra Marku Vukoviću, fra Darku Grmači i s. Dragani Tomić koji su vodili krizmanike kroz ovu godinu te fra Radovanu Ćoriću na ispovijedanju i čitanju imena krizmanika, s. Nikolini Pejić i s. Ivani Džambas koje su uredile crkvu i s. Luciji Klarić koja je pripremila svečani ručak.

Na koncu se zahvalio nadbiskupu na pastirskom pohodu i podjeli sakramenta krizme.