Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizma

Sastanak kardinala Bozanića s dekanima Zagrebačke nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u četvrtak 7. svibnja nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, predsjedao je susretu dekana Zagrebačke nadbiskupije.

Pismo biskupa Škvorčevića pripravnicima za prvu pričest i potvrdu

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je pismo pripravnicima za prvu pričest i potvrdu, u kojem im je poručio da zajedno s njima i njihovim roditeljima iščekuje trenutak završetka izvanrednog stanja uzrokovanog koronavirusom, da se mogu u radosti i miru održati i slavlja prve pričesti i potvrde.

Na Duhove u dubrovačkoj katedrali prvi put se molila Molitva za sinodu

Pontifikalno misno slavlje na svetkovinu Duhova 9. lipnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Biskup je na misi podijelio sakrament potvrde ovogodišnjim kandidatima za krizmu iz katedralne župe i župe sv. Andrije - Pile. Pred kraj mise svi okupljeni u katedrali prvi put su izmolili Molitvu za sinodu koja se toga dana molila na misama diljem biskupije, a koja će se i ubuduće redovito moliti. Naime, Dubrovačka biskupija je na svetkovinu Duhova započela pripremno razdoblje biskupijske sinode.

1 2