Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizma

Proslava svetkovine Duhova u đakovačkoj prvostolnici

Svečano euharistijsko slavlje svetkovine Pedesetnice u nedjelju 19. svibnja u đakovačkoj prvostolnici predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, koji je podijelio sakrament krizme mladićima i djevojkama katedralne Župe Svih Svetih, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Proslava svetkovine Duhova u šibenskoj katedrali

Svetkovina Duhova u katedrali sv. Jakova u Šibeniku proslavljena je u nedjelju 19. svibnja. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Tijekom slavlja podijelio je sakrament potvrde krizmanicima katedralne Župe sv. Jakova, izvijestila je Šibenska biskupija.

Proslava svetkovine Duhova u dubrovačkoj katedrali

Na svetkovinu Duhova u nedjelju 19. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović koji je tijekom slavlja podijelio sakrament potvrde krizmanicima i krizmanicama iz katedralne župe i Župe sv. Andrije, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Nadbiskup Hranić na duhovskom bdjenju u Ilači

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić predvodio je u ilačkom marijanskom svetištu svečano misno slavlje duhovskog bdjenja u subotu 18. svibnja tijekom kojeg je podijelio sakrament potvrde mladićima i djevojkama Župe sv. Jakova apostola u Ilači, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Neven Drozdek za Kanu: Kumstvo je ozbiljna stvar, ali vrlo komercijalizirana

U novom broju Kane za svibanj 2024. Iva Knežević vodila je razgovor s Nevenom Drozdekom, suvremenim autorom za djecu i mlade te angažiranim vjernikom-laikom, čiji je novi roman za krizmanike „Nije to mala stvar odabrati kuma! Priča o Augustinu Kažotiću“ nedavno objavila upravo Kršćanska sadašnjost.

Nadbiskup Eterović posjetio HKM Würzburg

Apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović posjetio je 3. i 4. svibnja 2024. Hrvatsku katoličku misiju Würzburg gdje mu je domaćin bio župnik fra Ivan Penava, OFM Conv.

Mons. Rajič na slavlju krizme u Hamiltonu

Apostolski nuncij u Litvi, Latviji i Estoniji mons. Petar Antun Rajič je u subotu 24. veljače 2024. podijelio sakrament potvrde u Župi Svetoga Križa u kanadskom Hamiltonu.

1 2 3 7