Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine Duhova u šibenskoj katedrali

Šibenik (IKA)

Svetkovina Duhova u katedrali sv. Jakova u Šibeniku proslavljena je u nedjelju 19. svibnja. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Tijekom slavlja podijelio je sakrament potvrde krizmanicima katedralne Župe sv. Jakova, izvijestila je Šibenska biskupija.

U suslavlju su bili biskup u miru Ante Ivas i katedralni župnik don Krešimir Mateša. U propovijedi je biskup poručio krizmanicima kako ih Bog sakramentom potvrde i darovima Duha Svetoga želi osposobiti za životne staze, poslanja, zadatke i iskušenja. Bog želi da se darovi Duha Svetoga postavljeni u vaša srca rastu i donose plodove čitavog vašeg života, rekao je.

Biskup je krizmanicima poručio da trebaju darove Duha Svetoga njegovati. To će najbolje učiniti u svakodnevnoj molitvi. Veoma je važno imati barem nekoliko trenutaka svakog dana biti u društvu s Gospodinom. Jednako tako je važna i zajednička obiteljska molitva, nedjeljna misa i Božja riječ. Ako budete na ovaj način s Gospodinom, onda će darovi nastaviti rasti i biti vaša životna navigacija i snaga gdje god vas životni putovi odveli, istaknuo je biskup, izvijestila je Šibenska biskupija.