Budi dio naše mreže
Izbornik

Pogreb fra Viktora Kosira

Međugorje (IKA)

Misa zadušnica i sprovodni obredi za člana Hercegovačke franjevačke provincije fra Viktora Kosira slavljeni su u srijedu 2. prosinca u Međugorju.

Svećenik fra Viktor Kosir je, okrijepljen svetim sakramentima, umro u utorak 1. prosinca u Međugorju, u 83. godini života, 64. godini redovništva i 56. godini svećeništva.

Misu zadušnicu u župnoj crkvi u Međugorju predvodio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser. Koncelebrirali su provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Željko Majić, župnik fra Marinko Šakota i još tridesetak svećenika. Prigodnu homiliju uputio je provincijal Šteko, a župnik je pri koncu pročitao fra Viktorov životopis. Sprovodne obrede i ukop na groblju Kovačića predvodio je provincijal Šteko.

Fra Viktor Kosir je franjevački habit obukao 14. srpnja 1957. u Kraljevoj Sutjesci. Za svećenika je zaređen 2. svibnja 1965. u Sarajevu. Svećeničku službu počeo je kao duhovni pomoćnik u Mostaru 1966. godine. Nakon te službe postaje župnik u Vitini 1974. godine. Nastavlja župničku službu u Posušju i Posuškom Gracu od 1980. do 1989. godine. U Međugorje dolazi kao duhovni pomoćnik i ostaje dvije godine te preuzima službu župniku u Širokome Brijegu od 1991. do 1993. godine. Ponovno se vraća u Međugorje kao duhovni pomoćnik i ispovjednik gdje ostaje do svoje smrti, izvijestila je Hercegovačka franjevačka provincija.    

Ključne riječi:
fra Viktor Kosir pogreb