Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pogreb

Pogreb don Luke Vuce

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Luka Vuco ispraćen je na posljednji počinak, u petak 3. srpnja, u rodnoj župi sv. Jure u Vojniću. Sprovodnu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem, župnikom don Antom Gabrilom i četrdesetak svećenika, a uz sudjelovanje obitelji, prijatelja, redovnica, mještana rodne župe i župa u kojima je vršio svoju svećeničku službu.

Pogreb fra Nikole Bašneca

Pogrebne obrede za redovnika i svećenika Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Nikolu Bašneca na groblju Miroševac u Zagrebu predvodio je 22. travnja provincijal fra Jure Šarčević u najužem krugu braće kapucina te pokojnikove rodbine.

Ukop svećenika Tomislava Vučura

Na mjesnom groblju u Voloderu u petak 17. travnja položeno je u grob mrtvo tijelo Tomislava Vučura, svećenika Požeške biskupije, župnika u Međuriću. Pogrebne obrede predvodio je Krunoslav Juraković, privremeni upravitelj Župe Međurić, oprostivši se od preminulog župnika u ime svih vjernika međurićke župe, koji zbog izvanrednih mjera vezanih za koronavirus nisu mogli doći na ispraćaj.

Pokopan vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić

Na groblju Rabić u Derventi u Bosanskoj Posavini u petak 20. ožujka pokopan je vrhbosanski svećenik Miro (Mirko) Bešlić koji je preminuo u Zagrebu 17. ožujka u 69. godini života i 45. godini svećeništva.

Održana komemoracija za hrvatskog vojnika Josipa Briškog poginulog u misiji NATO-a u Afganistanu

U zagrebačku zračnu luku "Franjo Tuđman" američkim transportnim zrakoplovom C-17 u Hrvatsku je 26. srpnja prevezeno tijelo Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u NATO-voj misiji u Afganistanu u napadu talibana bombaša samoubojice 24. srpnja 2019. Na komemoraciji u velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske "Zvonimir" u Ministarstvu obrane, uz obitelj poginulog, nazočili su načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević te predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

1 2