Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pogreb

Održana komemoracija za hrvatskog vojnika Josipa Briškog poginulog u misiji NATO-a u Afganistanu

U zagrebačku zračnu luku "Franjo Tuđman" američkim transportnim zrakoplovom C-17 u Hrvatsku je 26. srpnja prevezeno tijelo Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u NATO-voj misiji u Afganistanu u napadu talibana bombaša samoubojice 24. srpnja 2019. Na komemoraciji u velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske "Zvonimir" u Ministarstvu obrane, uz obitelj poginulog, nazočili su načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević te predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Pogreb svećenika Bože Mićanovića

Svećenik Riječke nadbiskupije Božo Mićanović umro je 30. lipnja u obiteljskoj kući u Opatiji u 73. godini života i 42. godini misništva. Sprovod pokojnika na opatijskom groblju 2. srpnja predvodio je pokojnikov bivši kapelan vlč. Mato Berišić.

Pokopana s. M. Berislava Žmak

U Zagrebu je u utorak 5. ožujka pokopana s. M. Berislava Cecilija Žmak, koja je dan ranije preminula u samostanu sestara kćeri milosrđa u Šestinama u 87. godini života i 67. redovništva.

Pogreb fr. Zvonka Kneževića

Na zagrebačkom groblju Mirogoju 4. siječnja pokopan je svećenik dominikanac o. Zvonko Knežević, član Hrvatske dominikanske provincije koji je, u 67. godini života, 45. redovništva i 39. godini svećeništva, preminuo 29. prosinca u dominikanskom samostanu Kraljice sv. Krunice u Zagrebu.