Budi dio naše mreže
Izbornik

Pogreb svećenika Bože Mićanovića

Opatija (IKA)

Svećenik Riječke nadbiskupije Božo Mićanović umro je 30. lipnja u obiteljskoj kući u Opatiji u 73. godini života i 42. godini misništva. Sprovod pokojnika na opatijskom groblju 2. srpnja predvodio je pokojnikov bivši kapelan vlč. Mato Berišić.

Uz rodbinu, brojni su svećenici došli oprostiti se od dugogodišnjeg kolege koji je u tadašnju Riječko-senjsku nadbiskupiju inkardiniran 1980. godine. Tada je preuzeo upravljanje župom Bezgrešnog začeća Marijina u Velom Brgudu. Tu je služio 23 godine, a 2003. preuzima župu Svetog Križa na Srodčima. Nakon 14 godina u ovoj župi, umirovljen je 2017. godine. U vrijeme njegova upravljanja župom Srdoči 2010. godine izgrađena je nova župna crkva koja je bila nužnost u mjestu koje je ubrzano raslo i okupljalo sve veći broj ljudi. Također, dok je službovao u Velom Brgudu, 1993. godine izgrađena je kapela Sv. Andrije u Žejanama.

Vlč. Božo Mićanović rođen je 21. lipnja 1946. godine u mjestu Gredice u župi Brčko. Živio je u obitelji s devetero djece koje su podigli roditelji Mijo i Lucija. Srednju školu polazio je u Križevcima i Dubrovniku, Višu ekonomsku završio je u Zagrebu, a bogosloviju je polazio u Sarajevu, Eistattu i Zagrebu. Nakon ređenja za Beogradsku biskupiju u rujnu 1977. godine dobiva službu kapelana u Beogradu. Ubrzo preuzima više župa u središnjoj Srbiji, ali 1980. godine dolazi na službu u Riječko-senjsku nadbiskupiju.

Ključne riječi:
Božo Mićanović Opatija pogreb