Budi dio naše mreže
Izbornik

Pohranom posmrtnih ostataka sestre Marije Krucifikse Kozulić započeli Dani Riječke Majke

Rijeka (IKA)

Svečanim misnim slavljem u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) i pohranom posmrtnih ostataka službenice Božje, Marije Krucifikse Kozulić, u kameni sarkofag u predvorju samostanske kapele Presvetog Srca Isusova na Pomeriju u Rijeci su subotu navečer 26. rujna započeli Dani Riječke Majke.

Misno slavlje u najstarijoj riječkoj župnoj crkvi, u kojoj je krštena Riječka Majka, predvodio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, a propovijedao fra Mijo Šarčević, OFCcap. Uz mnogobrojne svećenike na misi je suslavio i umirovljeni biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.
Prije svečanog misnog slavlja i procesije u kojoj su posmrtni ostaci preneseni od Vele crikve do samostanske kapele na Pomeriju, posmrtni ostaci Riječke Majke bili su u Kući matici na Donjoj Drenovi otkud su u poslijepodnevnim satima dovezeni do Vele crikve gdje je od 16 sati do večernje mise bilo klanjanje.

Dani posvećeni Riječkoj Majci nastavljaju se u nedjelju 27. rujna misom u 18 sati u kapeli na Pomeriju. Vjernici će u toj prigodi moći doći i pomoliti se kod sarkofaga s posmrtnim ostacima buduće svetice. U ponedjeljak 28. rujna misa će se slaviti u 18.30 u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u kojoj je Riječka Majka pastoralno djelovala i gdje će biti otkrivena spomen ploča.
Dani Riječke Majke svečano će biti zaključeni u utorak 29. rujna misom u 18 sati u samostanskoj kapeli na Pomeriju. Euharistijsko slavlje predvodit će varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Podsjetimo, postulatura službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić svakog 29. u mjesecu organizira Dan Riječke Majke, spomendan preminuća službenice Božje, Majke Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova.