Budi dio naše mreže
Izbornik

Poing: Anđeli su donijeli radost

Muenchen (IKA)

Na treću nedjelju došašća, nedjelju radosti, nedjelju Materica, 11. prosinca bilo je sve u znaku radosti, počevši s misnim slavljem koje je u crkvi Bl. Ruperta Mayera u Poingu predvodio dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu fra Jozo Župić.

U toj filijalnoj crkvi na adresi Gebrüder-Asam-Str. 2, svake nedjelje okupljaju se hrvatski katolici na misu u 9 sati. Pjevali su zbor odraslih i djece pod vodstvom voditeljice i katehistice Anemarije Andrijević. Poslije mise fra Jozo je u dvorani njemačke župe predstavio izložbu anđela.

Oko 300 figura anđela postavljenih na dva prekrivena stola,  različitih boja, molitvenih stavova: meditacije, pjevanja, sviranja,  raširenih krila s pogledima prema nebu i zemlji, privuklo je pažnju i djece i njihovih roditelja koji su se prisjetili svoga djetinjstva, molitve anđelu čuvaru, a ovoga puta na jedna nov način svi skupa su izmolili prije otvaranja izložbe molitvu anđelu čuvaru da ih čuva, brani i potiče,  da primjerom i riječju u pravo vrijeme i na pravi način svjedoče vjeru u Krista spasitelja i otkupitelja. Da ih anđeo dovede u kraljevstvo nebesko, u novo nebo i u novu zemlju gdje vlada mir, pravednost i ljubav.

Vrijedne domaćice sve okupljene ponudile su toplim čajem, kavom, kolačima. Fra Jozo im je zaželio da ta izložba bude poticaj, da ubuduće kad svojoj djeci slave rođendane, imendane ili bilo koje slavlje, u svojoj sredini  imaju i anđela čuvara, i da se i njihova djeca nauče skupljati i imati svoju kolekciju anđela.