Budi dio naše mreže
Izbornik

Pokopan velikan hrvatskoga sporta Zlatko Kranjčar

Zagreb (IKA)

Glasoviti igrač, trener, nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije i simbol Dinama Zlatko Cico Kranjčar pokopan je u petak 5. ožujka na zagrebačkom groblju Mirogoj u krugu obitelji, prijatelja i kolega.

Sprovodne obrede vodio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Ivan Hren koji je između ostaloga istaknuo da smrt nevjerniku predstavlja najvećega neprijatelja koji pokazuje sav besmisao života. Vjerniku pak označava prijelaz iz ovozemaljskoga života u vječni, iz doline suza u prostranstva vječne radosti. Nakon Kristova uskrsnuća smrt je dobila novi smisao, zbog koje sv. Franjo Asiški na smrtnoj postelji pjeva smrti, nazivajući je svojom sestricom.

Danas se opraštamo od dragoga prijatelja, suradnika, znanca, oca i hrvatske legende Zlatka Cice Kranjčara. Puni smo boli i tuge, puni uspomena koje nas vežu uz ovu privremenost, ali nismo očajni jer naš je Cico bio vjernik, vjerovao je u Krista Gospodina i njegovu riječ, i zato se s tom nadom i opraštamo o njega. Njegova vjera nije bila spektakularna, demonstrativna, ali u njemu nije samo tinjala već ga je nosila kroz život. Njegova je vjera bila djelotvorna, ruka ispružena prema potrebitom, oko sebe je širio dobrotu i ljubav prema bližnjima i daljnjima i potrebitima. Imao je mnogo prijatelja, a prijatelja može imati samo onaj koji zna biti prijatelj.

Dragi Cico, opraštajući se od tebe želim ti reći – živjet ćeš nadalje u bezbroj naših srdaca i života. Vjerujemo da si i ti pošao stazom uspona do zvijezda i dok se od tebe opraštamo smijemo puni nade i vjere u uskrsnuće i u vječni život moliti Krista, pobjednika nad smrću, da tvoj „uspon od gnijezda do zvijezda“ bude što skoriji i uspješniji, istaknuo je mons. Hren i zaključio riječima: Doviđenja, dragi Cico, i hvala ti za nezaboravne trenutke koje smo proveli s tobom. Doviđenja u vječnosti. Hvala ti!

Nakon što se na komemoraciji u zagrebačkom hotelu Westin uoči sprovoda od svog oca emotivno oprostio sin Niko Kranjčar, na Mirogoju je govor održala kći Lana.

“Tata, zahvaljujem tebi i mami što ste nas primjerom naučili što ljubav, bezuvjetna, beskrajna. Hvala vam na vrijednostima što ste nam usadili, a koje mi danas pprenosimo na naše obitelji. Hvala što si mi pokazao što znači živjeti život punim plućima, s radošću i veseljem. Ne opterećivati se preprekama, već ih preskakati. Svojim si mi primjerom omogućio da sanjam da je sve moguće. Simbol si generacija jednoga grada, a meni si tata, moj djeci, djed. Znaj da ću zauvijek u srcu nositi zajedničku ljubav, snagu, nadu i vjeru. Osmijeh nisi napustio ni u najtežim trenucima, a nećemo ni mi. Volim te beskrajno”, rekla je kći Lana.

Navijači su pripremili špalir za legendarnog Cicu i bakljadu u čast velikanu.