Budi dio naše mreže
Izbornik

Pokopana klarisa s. M. Anđelika od Uskrsnuća Ana Čovo

Split (IKA)

S. Anđelika preminula je 14. prosinca, u 87. godini života i 70. godini redovništva.

Praćena molitvom i ljubavlju svojih sestara „prešla je u pratnji anđela iz ovozemnog života u zagrljaj Presvetog Trojstva i Nebeske Majke, kojima je posvetila cijeli svoj život za Crkvu i Svijet, od rane mladosti u roditeljskom domu (Karakašica – Sinj) a potom 70 godina u samostanu sestara klarisa u Splitu, kojega je neizmjerno ljubila, moleći uvijek žarko za nova zvanja”, ističu susestre. Dugo godina obnašala je službu magistre novakinja, kao i službu poglavarice samostana. Uvijek je spremno služila s ljubavlju sestrama u svim potrebama.

Misu zadušnicu i pogrebne obrede na splitskom groblju Lovrinac predvodio je 16. prosinca gvardijan Franjevačkog samostana Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, nazočni su bili samostanski kapelan dr. fra Marijan Vugdelija, ispovjednik sestara klarisa dr. fra Domagoj Runje, gvardijan Samostana Gospe od Zdravlja fra Mate Matić, don Jure Bjeliš, dr. fra Stjepan Čovo i dr. don Ivan Ćubelić.

Pjevanje su predvodile Školske sestre Franjevke s Lovreta u Splitu, koje su se okupile u velikom broju, među njima rođena sestra s. Anđelike s. Judita Čovo, uz brojne članove njezine obitelji i rodbine iz Sinja.