Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preminula

Breznica Đakovačka: Sprovod karmelićanke s. Marije od Isusa

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima koje je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, sestre karmelićanke iz Breznice Đakovačke oprostile su se 16. rujna s pokojnom sestrom Marijom od Isusa (Mila Ivanković) koja je okrijepljena svetim sakramentima preminula 14. rujna u 82. godini života i 60. godini redovničkih zavjeta.

Kardinal Roche: Velika tuga zbog smrti kraljice Elizabete II.

Engleski kardinal i prefekt Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata Arthur Roche, nakon što je saznao vijest o smrti kraljice Elizabete II., uputio je kratku poruku u kojoj ocrtava kraljičin lik i izražava osjećaje sućuti svih onih koji rade pri Svetoj Stolici, a dolaze iz Velike Britanije, Sjeverne Irske i zemalja Commonwealtha, izvještava Vatican News. Poruku prenosimo u cijelosti.

Biskup Komarica predvodio sprovodne obrede za svoju sestru Ljubu

Banjolučki biskup Franjo Komarica predslavio je u srijedu 17. kolovoza 2022., na mjesnom groblju Podorljak u župi Rogoznica u Šibenskoj biskupiji, sprovodnu misu i obrede za svoju preminulu sestru Ljubu (Seku) Mršić rođ. Komarica, objavila je Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

Preminula s. Marcelina (Ana) Živković

Redovnica Družbe Milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Marcelina (Ana) Živković preminula je okrijepljena svetim sakramentima u petak 8. srpnja u Đakovu.

Sjećanje na s. Mariju-Anu Kusturu

Služavka Malog Isusa s. Maria-Ana Kustura preminula je 12. lipnja 2022. u Belgiji. Tim povodom prenosimo osvrt na njezino djelovanje doc. dr. Martina s. Ana Begić, članice Kongregacija sv. Anđela čuvara sestara dominikanki.

Preminula s. M. Patricija Šestak

Redovnica Družbe sestara Naše Gospe s. M. Patricija Šestak preminula je, okrijepljena svetim sakramentima, u srijedu 1. lipnja 2022., u 74. godini života i 52. godini redovništva, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Preminula s. Jakobina (Kata) Miličić

S. Jakobina Kata Miličić, redovnica Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa rodom iz Štitara, preminula je okrijepljena svetim sakramentima na Vazmenu subotu, 23. travnja 2022. u Đakovu, u 82. godini života i 59. godini svetih zavjeta, objavio je tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 4