Budi dio naše mreže
Izbornik

Polaznici Akademije Caritasa Europe upoznali rad zagrebačkog Caritasa

Zagreb (IKA )

Dvadesetak članova skupine za humanitarne pomoći Akademije Caritasa Europe (ACE), posjetili su u srijedu 7. studenoga sjedište zagrebačkog Caritasa gdje ih je tajnik Caritasa Zvonko Erceg upoznao s karitativnim aktivnostima i načinom rada zagrebačkog Caritasa.

Skupina socijalnog zagovaranja posjetila je i novootvorenu Kuću za mlade „Da život imaju” u Selskoj cesti. Voditeljica kuće Daniela Petković upoznala ih je s ciljevima i radom Kuće dok su ih o važnosti i značenju te Kuće upoznali neki od njezinih stanara.

Raznolikost aktivnosti i programa te sveobuhvatnost karitativnog rada kojima zagrebački Caritas odgovara na potrebe različitih skupina korisnika ostavile su snažan dojam na polaznike Akademije koji su izrazili zadovoljstvo onim što im je bilo predstavljeno i prikazano.

Skup pod nazivom „Akademija za učenje” okupio je pedesetak Caritasovih zaposlenika iz dvadeset europskih zemalja s ciljem usavršavanja u humanitarnom radu, socijalnom zagovaranju i organizacijskom razvoju, a održava se od 5. do 8. studenoga u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.