Budi dio naše mreže
Izbornik

Policija utvrdila uzrok požara kojim su oštećena vrata crkve Gospe od Mora u Puli

Zagreb (IKA)

Istarska policija objavila je kako je nepoznati počinitelj u nedjelju, 7. siječnja, u jutarnjim satima, zapalio ulazna vrata crkve Gospe od Mora u Puli postavivši ispred vrata gorivi materijal te da nastavljaju utvrđivati okolnosti požara u kojem su oštećena ulazna vrata crkve.

Kako je objavila Istarska policija policijski službenici su zajedno s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid te su utvrdili kako je požar u Jeretovoj ulici u Puli izbio između 7 i 7.30 sati. Nepoznati počinitelj je ispred vrata postavio gorivi materijal, a potom ga je zapalio te se požar proširio na vrata crkve. Materijalna šteta zasad nije utvrđena, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti požara.

Osim što su u požaru vrata crkve oštećena nagorijevanjem u donjem dijelu, unutrašnjost crkve bila je ispunjena dimom. Intervenirali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Jutarnje mise Nedjelje Krštenja Gospodinovog slavljene su redovito, djelomično uz korištenje sporednog ulaza u crkvu, objavila je Porečka i Pulska biskupija na mrežnoj stranici.