Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pula

Misa za Domovinu i 7. mimohod branitelja Istarske županije

U sklopu obilježavanja Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u ponedjeljak 5. kolovoza u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina, u nazočnosti predstavnika civilnih vlasti, članova braniteljskih udruga te brojnih žitelja Pule slavljena je misa za Domovinu koju je predvodio policijski kapelan pri Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj vlč. Ivo Borić.

Proslavljen blagdan bl. Marije Petković u Puli

Svečano proslavljen spomen blažene Marije Propetog Isusa Petković u nedjelju 7. srpnja u crkvi Svetog Josipa u Puli. Spomen se u toj župi redovito slavi od izgradnje nove crkve 2004. godine kada su njezine moći postavljene u oltar.

Biskup Palić: “Vjera sv. Tome je životni program”

Pulska biskupija i Grad Pula svetkovinu svog nebeskog zaštitnika, sv. Tome apostola, proslavili su u srijedu, 3. srpnja, svečanim koncelebriranim misnim slavljem u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije koje je ove godine predvodio mons. dr. Petar Palić, hvarski biskup i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije u koncelebraciji s mjesnim ordinarijem mons. dr. Draženim Kutlešom, biskupom u miru mons. Ivanom Milovanom te tridesetak svećenika.

„Prvaci apostola kao uzor vjere“

Blagdan sv. Petra i Pavla ap. jedna od najvećih istarskih župa sv. Pavla ap. u Puli proslavila je u subotu 29. lipnja s više svečanih misnih slavlja te prethodno s trodnevnom duhovnom pripravom.

Biskup Košić: Svaki čovjek ima pravo i dužnost voljeti i izgrađivati domovinu

Pulska župa sv. Ivana Krstitelja svečano je u ponedjeljak 24. lipnja proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika i drugu obljetnicu posvete nove župne crkve. Misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s umirovljenim porečkim i pulskim biskupom Ivanom Milovanom, župnikom domaćinom o. Đurom Hontićem te desetak svećenika iz Pule i okolice, a koncelebrirao je i vlč. Ivo Borić, kapelan policijske kapelanije sv. Kvirina Sisačkog pri PU Sisačko-moslavačkoj.

U Puli otvorena Izložba "Hrvatski sveci i blaženici"

Retrospektivu izložbe Hrvatski sveci i blaženici otvorio je u petak, 14. lipnja u povijesnoj Kapitularnoj dvorani pulskog Franjevačkog samostana S. Franje Asiškog, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša. O izložbi su tom prigodom govorili: gvardijan samostana p. Đuro Hontić, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca Antun Sente ml., akademski slikar David Ivić i biskup Kutleša.

U Puli započelo 12. biblijsko bdjenje

Svečanim misom poldanicom koju je predvodio o. Đuro Vuradin započelo je u nedjelju 26. svibnja u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog biblijsko bdjenje.

1 2