Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pula

Preminuo vlč. Stipan Mišura

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Stipan Mišura preminuo je 3. siječnja u Puli, u 78. godini života i 52. svećeništva.

U Puli proslavljen blagdan bl. Otona

U pulskom samostanu sv. Franje Asiškog spomendan bl. Otona proslavljen je 14. prosinca svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio duhovnik u pulskom Biskupijskom misijskom sjemeništu "Redemptoris Mater" vlč. Josip Kolega.

Đakonsko ređenje u pulskoj katedrali

Nadbiskup mons. dr. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije, koadjutor Splitsko - makarske nadbiskupije zaredio je u subotu, 28. studenog četvoricu novih đakona.

U Puli obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Misu u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u srijedu 18. studenoga u pulskoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog predvodio je preč. mr. Ilija Jakovljević, kapelan Policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića pri Policijskoj upravi istarskoj koji je uz to i dekan vodnjanskog dekanata i župnik Fažane.

Pula: Proslava blagdana sv. Franje Asiškog

Blagdan serafskog oca Franje proslavljen je svečano i pulskom samostanu sv. Franje Asiškog. U nedjelju, 4. listopada svečanu misu poldanicu predvodio je gvardijan fra Đuro Hontić, svečano večernje misno slavlje fra Đuro Vuradin.

Pulska biskupija proslavila svoga nebeskog zaštitnika sv. Tomu apostola

Svetkovina sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule, proslavljena je u Puli u petak 3. srpnja. Svetkovini je prethodila trodnevna duhovna priprava, a na sam dan svetkovine je, osim jutarnje mise i svečane večernje euharistije, održano i višesatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Pulska Župa sv. Pavla dobila moći bl. Miroslava Bulešića

Župa sv. Pavla apostola dobila je o svetkovini sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, relikvijar s moćima bl. Miroslava Bulešića za javno štovanje. Relikviju je donio vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića vlč. mr. Ilija Jakovljević.

Slavlje Blagovijesti u Puli

O svetkovini Blagovijesti pulska TV NOVA prenosila je uživo misno slavlje iz pulske Župe sv. Pavla apostola koje je bez nazočnosti zajednice predvodio je tamošnji župnik pulski dekan preč. Milan Mužina.

1 2 3 4