Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pula

Proslavljen spomendan bl. Otona iz Pule

O spomendanu bl. Otona iz Pule, u utorak, 14. prosinca u pulskom Franjevačkom samostanu sv. Franje Asiškog, gdje se čuva njegov sarkofag, spomen na tog pulskog blaženika proslavljen je s dva svečani misna slavlja, koja je predvodio o. Anto Barišić, OFM.

Proslava blagdana sv. Nikole u Puli

Crkva sv. Nikole biskupa, filijalna crkva pulske Župe sv. Pavla apostola, u naselju Pješčana Uvala, ove je godina proslavila blagdan svog naslovnika sv. Nikole biskupa, u ponedjeljak 6. prosinca u 20. godini od svoje posvete.

Poreč: Započela trodnevnica u čast sv. Mauru biskupu

Trodnevna duhovna priprava u čast sv. Mauru biskupu, zaštitniku Porečke biskupije i grada Poreča, započela je u četvrtak, 18. studenog, večernjim misnim slavljem koje je u porečkoj katedrali predvodio preč. Josip Kolega, duhovnik u pulskom Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“.

„Hrvatski sveci i blaženici” ponovno u Puli

O blagdanu Gospe Karmelske, u petak 16. srpnja u franjevačkom Samostanu sv. Franje Asiškog u Puli otvorena je, nakon prve u Križevcima, druga, a ujedno i jedina istarska etapa 13. izdanja izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

U Puli proslavljen blagdan bl. Marije Propetoga Isusa Petković

Blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković, redovnice Družbe kćeri milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje, koje žive i djeluju u Puli, proslavile su 9. srpnja svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Krista Spasitelja u naselju Veli Vrh, gdje se osim sjedišta njihove Zajednice nalazi i njihov Dječji vrtić „Marija Petković“.

U Puli proslavljena svetkovina sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule

Svetkovina sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule proslavljena je svečanim misnim slavljem u pulskoj katedrali u subotu 3. srpnja. Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije Dražen Kutleša, uz koncelebraciju biskupa u miru Ivana Milovana i dvadesetak svećenika te uz asistenciju bogoslova iz pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“.

Pula: Trodnevnicu uoči župne svetkovine započeo mladomisnik

U pulskoj Župi sv. Ivana Krstitelja trodnevna duhovna priprava uoči proslave naslovnika župe započela je u ponedjeljak 21. lipnja svečanim večernjim misnim slavljem kojemu je prethodila pobožnost krunice te molitva Litanija sv. Ivanu Krstitelju.

Mons. Dražen Kutleša zaredio četvoricu novih svećenika u Puli

Rafael Villergas Castaño iz Španjolske, Mateus Babinski de Almeida iz Brazila, te Jurica Vekić i Stipe Breko iz Hrvatske novi su svećenici koje je u subotu 12. lipnja u pulskoj katedrali zaredio apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup mons. dr. Dražen Kutleša.

Svetkovina Duhova i podjela sakramenta potvrde u Puli

Na svetkovinu Duhova 23. svibnja umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan podijelio je sakrament potvrde u dvije pulske župe, katedralnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Župi sv. Pavla apostola.

1 2 3 6