Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pula

Upaljena prva adventska svijeća u Poreču i Puli

U Poreču, povijesnom sjedištu Porečke biskupije i administrativnom sjedištu porečkog i pulskog biskupa, na središnjem gradskom trgu, Trgu slobode, u nazočnosti porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića, gradskih vijećnika te brojnih žitelja Poreča, obred blagoslova prve adventske svijeće predvodio je 26. studenoga porečki župnik Mladen Pranjić.

Pulska crkva Misericordia proslavila svoj dan

Crkva Majke Božje od Milosrđa, koju u Puli zovu crkva Misericordia proslavila je u ponedjeljak 10. listopada 2022. obljetnicu ukazanja Majke Božje koje se na tom mjestu dogodilo na taj dan prije 639 godina, 1383., prema povijesnoj predaji zapisanoj u arhivu katedralne župe.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici“ predstavljena u Puli

Novo izdanje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici", koju je ove godine realizirala akademska umjetnica Iris Mihatov Miočić, nakon nedavne inauguracije u Križevcima,  u prvoj etapi hoda po hrvatskim gradovima, predstavljeno je istarskoj publici u Kapitularnoj dvorani pulskog Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog u Puli, u utorak, 7. lipnja.

Svetkovina Pedesetnice u Puli

O svetkovini Pedesetnice, u nedjelju, 5. lipnja u Puli je tradicionalno održana podjela sakramenta potvrde u dvije gradske župe, u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i Župi sv. Pavla u naselju Vidikovac. Obje mise s podjelom krizme predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Vazmeno bdjenje u pulskoj katedrali

Vazmeno bdjenje, koje je počelo blagoslovom vatre ispred katedrale na Trgu sv. Tome, predvodio je u pulskoj katedrali umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

1 2 3 7