Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet ministranata Požeške biskupije zagrebačkoj bogosloviji 

Zagreb (IKA)

Ministranti iz Požeške biskupije posjetili su u četvrtak 23. lipnja Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu u sklopu ljetnog susreta ministranata koje organizira Požeška biskupija.

Ministranti, osnovnoškolci i srednjoškolci iz župa Požeške biskupije stigli su u bogosloviju u pratnji povjerenika za pastoral duhovnih zvanja Požeške biskupije vlč. Marijana Pavelića. Po dolasku sve prisutne je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu odgojitelj vlč. Josip Đurin zajedno s bogoslovima Požeške biskupije. Bogoslov II. godine Dario Bauman ukratko je približio ministrantima povijest nastanka bogoslovije te način i dinamiku života bogoslova i života u bogoslovnoj zajednici.

U uvodnom susretu bogoslov II. godine Mislav Juraković posvjedočio je o svom putu poziva nakon čega su bogoslovi poveli ministrante u obilazak kuće koji je završio u bogoslovnoj kapeli Presvetog Srca Isusova. S obzirom da su došli u posjet uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, koja je ujedno i najveća svetkovina u bogosloviji, bogoslov III. godine Antonio Kljajić održao je kratko izlaganje o važnosti Presvetog Srca Isusova u životu bogoslova i svećenika. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio vlč. Marijan Pavelić, a nakon misnog slavlja ministranti su zajedno s bogoslovima molili Srednji čas. Susret je završio zajedničkim ručkom u blagovaonici bogoslovije nakon kojeg su se ministranti uputili u razgledavanje grada Zagreba.

Foto: Antonio Kljajić

Foto: Antonio Kljajić