Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića nadbiskupu Barišiću

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u srijedu 22. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu predsjednika HNK Hajduk Lukšu Jakobušića. 

Sastanku su nazočili generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović, direktor strateških komunikacija Duje Biuk, Hajdukov klupski kroničar Jurica Gizdić i službeni fotograf Hajduka Robert Matić.

Na susretu se govorilo o uspjesima Hajduka, o važnosti koju taj klub ima za ljude grada Splita i šire za sve njegove navijače, o atmosferi i raspoloženju koje on sa sobom nosi. Naglašeno je kako bi bilo dobro da odličnu igru i mladu ekipu, Hajduk ove sezone okruni trofejom. 

Predsjednik Hajduka izrazio je nadu da će zajedništvom, pozitivnom radnom energijom i dobrim rezultatima nastaviti igrati utakmice pred punim tribinama stadiona na Poljudu te doći do željenih trofeja. Predsjednik Hajduka podsjetio je kako je papa Ivan Pavao II. dva puta primio Hajduk u audijenciju (1995. i 2003.), te je izrazio nadu da će biti prigode za jedan takav susret s papom Franjom.

Nadbiskupa Barišića obradovalo je što Hajduk svojom igrom vraća dobro raspoloženje među svoje brojne navijače koje se reflektira i na drugim poljima života, a primijetio je da su se na utakmice i tribine vratile obitelji što je osobito lijepo vidjeti. Istaknuo je, također, važnost što hrvatska nogometna reprezentacija igra i na Poljudu gdje se osjeća „doma“.

Predsjednik Hajduka zahvalio je nadbiskupu Barišiću na prijemu, pozvao ga je na utakmice te mu je uručio prigodni dar. Nadbiskup je uzvratio prigodnim darom zaželjevši svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu na radost svih Hajdukovih navijača.