Budi dio naše mreže
Izbornik

Postoperativni oporavak pape Franje protječe dobro

Vatikan (IKA)

U priopćenju koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice liječnički tim je izvijestio o oporavku papa Franje nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut u srijedu, 7. lipnja. Papino opće stanje je dobro i prva je noć u bolnici protekla mirno.

U priopćenju koje je nešto iza podneva objavio Tiskovni ured Svete Stolice navodi se da je „papa Franjo proveo mirno noć i uspio se dugo odmarati. Dobrog je općeg stanja, budan i samostalno diše“. Rezultati rutinskih kontrolnih pregleda su dobri, objavio je liječnički tim. U medicinskom se izvješću ističe da će Papa „cijeli današnji provesti u potrebnom postoperativnom mirovanju“.

„Papa je – dodaje se u priopćenju – obaviješten o porukama blizine i ljubavi koje je primio u posljednjih sati i izražava svoju zahvalnost te ujedno moli da se i dalje moli za njega“.

Papi nastavljaju stizati poruke potpore i blizine sa željama za brzi oporavak, uključujući pisma, brzojav, tvitove: od predsjednika Republike Italije Sergia Mattarelle do Bijele kuće, od pojedinih biskupa do biskupskih konferencija, od predstavnika političkog i kulturnog života do običnih vjernika, uključujući male pacijente pedijatrijske bolnice Bambino Gesù koji su izradili niz crteža za Papu.

Papa bi, prema riječima profesora Sergija Alfierija koji je sa svojim timom obavio operativni zahvat, u bolnici trebao provesti od pet do sedam dana koliko obično traje hospitalizacija za takvu operaciju.

Ključne riječi:
operativni zahvat papa Franjo