Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan ugovor za projekt: „Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pazmany Peter"

Aachen (IKA )

Svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. održana je u petak 12. listopada u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

U svrhu poboljšanja kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja internacionalizacijom javna i privatna visoka učilišta prijavila su projekte te će provoditi aktivnosti razvoja, uspostave i/ili izvedbe združenih studija (diplomskih i poslijediplomskih) na stranim jezicima te razvoja i/ili izvedbe studijskih i/ili obrazovnih programa, kao i modula i kolegija na stranim jezicima u području prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva.

Na svečanosti su ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić uručili ugovore dobitnicima bespovratnih sredstava za 30 projekata u ukupnoj vrijednosti od 50.000.000 kuna.

Uime Hrvatskoga katoličkog sveučilišta potpisivanju i uručivanju ugovora za provedbu projekta „Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pazmany Peter“ iz mjere „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ financiranog u iznosu od Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.713.703,73 kn nazočio je prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. Gordan Črpić. Projekt se sastoji od razvoja, inicijalne akreditacija i operativnog postavljanja novoga diplomskog združenog studija softverskog inženjerstva u suradnji HKS-a i Katoličkog sveučilišta Pazmany Peter u Budimpešti, na engleskom jeziku, uz partnerstvo s tvrtkom Oracle.

HKS će, kao mlado sveučilište, ovim projektom ostvariti velik korak u svom međunarodnom razvoju, uspostaviti prekograničnu suradnju sa strateškim partnerom i razviti kapacitete za obrazovanje i znanost u tehničkim znanostima kroz partnerstvo s industrijom. Projektom će se za ak. g. 2020./2021. razviti i pripremiti novi, međunarodno kompetitivni studij koji će omogućiti obrazovanje i osposobljavanje magistara znanosti iz područja programskog inženjerstva sa znanjima i vještinama potrebnima za rad u globalnoj softverskoj industriji.