Budi dio naše mreže
Izbornik

Požari u Šibensko-kninskoj županiji stavljeni pod nadzor

Zaton (IKA)

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je 15. srpnja o stanju na požarištima u Šibensko-kninskoj županiji – između Vodica, Zatona i Rasline te kod Kistanja.

Požar između Vodica, Zatona i Rasline s kojim su se vatrogasci borili od 13. srpnja pod nadzorom je gasitelja. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje, makiju, crnogoricu, bjelogoricu te poljoprivredne kulture na trenutno procijenjenoj površini od oko 3300 hektara. U večernjim satima s požarišta su otpušteni vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, a tijekom noći na sanaciji i čuvanju požarišta bilo je 160 vatrogasaca s 57 vatrogasnih vozila.

Ukupno su na gašenju sudjelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair, dva Air Tractora te 370 vatrogasaca sa 107 vatrogasnih vozila s područja Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, PP NOS HV, kao i pripadnici policije.

Na području Šibensko-kninske županije tijekom jučerašnjeg dana nije gorjelo samo kod Zatona, već je jedan požar otvorenog prostora izbio na području Kistanja – predio Bezbradice. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini 3 hektara, a na intervenciji gašenja požara sudjelovao je protupožarni zrakoplov Canadair te ukupno 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin, DVD-a Ervenik, Knin, Drniš i Sveti Juraj Kistanje. Požar je ugašen u 19:28.