Budi dio naše mreže
Izbornik

Požeška biskupija dodijelila zaslužnim vjernicima biskupijsku medalju s poveljom zahvalnosti

Požega (IKA)

Na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije, u utorak 27. rujna, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u Katedrali misu i odlikovao prof. Pavla Bucića, prof. Matu Nosića, trajnog đakona Zdravka Ticla i arhitekta Borisa Vučića Šnepergera medaljom Požeške biskupije s poveljom zahvalnosti, izvijestila je Požeška biskupija.

Ove jubilejske godine laureati su osobe koje su prigodom uspostave Požeške biskupije dali svoj značajan doprinos kao i u njezinu kasnijem djelovanju. Prof. Pavlu Buciću dodijeljena je biskupijska medalja s poveljom zahvalnosti za spremnost i požrtvovnost kojom je sudjelovao u programu uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, za suradnju i pomoć pri osnivanju biskupijskih odgojno-obrazovnih ustanova, za utemeljenje i vođenje Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika u Požeškoj biskupiji, kao i za pomoć koju je pružao u nekoliko drugih pastoralnih projekata.

Prof. Mati Nosiću dodijeljena je biskupijska medalja i povelja zahvalnosti za suradnju prigodom uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, za spisateljski doprinos u biskupijskim tiskarskim nastojanjima, napose u pokretanju i uređivanju glasila „Zajedništvo“, za potporu u osnivanju odgojno-obrazovnih ustanova te u drugim pastoralnim djelatnostima.

Trajnom đakonu Zdravku Ticlu dodijeljena je biskupijska medalja i povelja zahvalnosti za doprinos koji je dao prigodom uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, za organiziranje i duhovno-molitveno vodstvo hodočašća Gospi Voćinskoj, za spisateljski doprinos u oblikovanju spomena na razaranje crkve i stradanje nedužnih ljudi u Voćinu, za vjerno i požrtvovno djelovanje u službi prvoga trajnog đakona Požeške biskupije, za nastojanja oko liturgijskog odgoja djece i mladih i primjerno vjeroučiteljsko djelovanje te za svjedočenje vjere u obitelji, župi i društvu.

Arhitektu Borisu Vučiću Šnepergeru, dodijeljena je biskupijska medalja i povelja zahvalnosti za dugogodišnji požrtvovan stručan rad na rekonstrukciji razorene crkve i Marijina svetišta u Voćinu, za liturgijsko opremanje unutrašnjosti navedene crkve te uređenje svetišta na otvorenom pokraj voćinske crkve, kao i za druga uspjela građevinska rješenja sakralnih zdanja u Požeškoj biskupiji, izvijestila je Požeška biskupija.