Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv i prijave na 17. festival Dobroga Pastira

Varaždin (IKA)

Predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije vlč. Ivica Cujzek uputio je župnicima, župnim vikarima, đakonima, redovnicima, redovnicama i voditeljima zborova mladih poziv na 17. festival Dobroga Pastira koji će se održati na četvrtu vazmenu nedjelju, 21. travnja, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

„Na tragu lijepe i bogate tradicije, koja je ponos naše biskupije, prepoznatljive pod nazivom Festival Dobroga Pastira, i ove godine slavit ćemo Gospodina i zahvaljivati mu na najosobitiji način – zajedništvom u glazbi koja je izraz uzvišenih spoznaja i neizrecivih emocija. Potaknuti mišlju sv. Ireneja da je slava Božja živi čovjek – čovjek pun života, ne možemo zamisliti dostojniji način iskazivanja te uskrsne punine od prizora čovjeka koji Gospodina slavi pjesmom. U tom duhu uzajamne privrženosti Boga i čovjeka proslavit ćemo svetkovinu Dobroga Pastira, ujedno obilježiti Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja i oplemeniti jedni druge vlastitim svjedočanstvom žive vjere i radosnog nasljedovanja Isusa Krista. Kako bismo ispunili njegovu želju da molimo za sveta postojeća i nova duhovna zvanja i čežnje svojih srdaca približili presvetom srcu Dobroga Pastira, pozivam vas na susret zborova mladih i solista iz naših župnih i redovničkih zajednica“, stoji u pozivu vlč. Cujzeka.

Prijave za ovogodišnji 17. Festival Dobroga Pastira šalju se na e-adresu ivica.cujzek@gmail.com do 3. travnja 2024.

Uz prijavu izvođači trebaju dostaviti: naziv jedne pjesme po vlastitom izboru koju će izvoditi (tematski vezane za vazmeno vrijeme, Dobroga Pastira ili duhovna zvanja), uz preporuku da pjesma bude autorska, i ime autora pjesme; kratki opis zbora/životopis solista; broj izvođača i popis instrumenata na kojima će se skladba izvoditi.

Ključne riječi:
festival Dobrog Pastira prijave