Budi dio naše mreže
Izbornik

Predbožićni susret djelatnika Nadbiskupskog ordinarijata, hospicija i karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije

Rijeka (IKA)

U blagovaonici Nadbiskupskog doma u Rijeci u petak 14. prosinca prvi puta održan je predbožićni zajednički susret djelatnika Nadbiskupskog ordinarijata, hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić” i karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić zahvalio je svima „na odgovornom radu te svjedočanstvu ljubavi koju nam je Isus pokazao. Služeći potrebitima, služimo njemu“.

Na osobit način zahvalu je uputio djelatnicima karitativnih ustanova: Prihvatilištu za beskućnike „Ruže sv. Franje”, Socijalnoj samosluzi „Kruh sv. Elizabete”, Kući utočišta (Depaul Hrvatska), Caritasu i Domu „Sv. Ana” za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja. Podsjetio je da su se upravo siromašni pastiri prvi poklonili Isusu u štalici, prije mudraca i kraljeva. Isus je dao siromašnima prednost i Crkva preko naših karitativnih ustanova daje prednost onima koji su najpotrebitiji. U tom smislu je ovo bio susret da se ojačamo u toj opciji za siromahe na što nas intentivno poziva i papa Franjo. Djelatnicima Ordinarijata zahvalio je na odgovornosti u obavljanju svakodnevnih poslova, osobito vjernicima laicima na savjesnom izvršavanju obaveza. Djelatnicima riječkog hospicija uz riječi zahvale, apostrofirao je jednu izjavu, kazavši kako je hospicij posebna propovjedaonica ovoga grada.

Uime djelatnika karitativnih ustanova, hospicija i Nadbiskupskog ordinarijata riječ zahvale nadbiskupu Devčiću uputila je ravnateljica Doma sv. Ane s. Suzana Samardžić. „Većim dijelom sve ove ustanove rađale su se u nastanku nove države zahvaljujući Vama i Vašem prethodniku pokojnom Antonu Tamarutu. Zahvaljujući Vašoj viziji otvarale su se ove važne vitalne i pastoralne djelatnosti i tako olakšali, liječili i prevenirali patnje i brige današnjih potreba za svako ljudsko biće”, rekla je s. Suzana te je zahvalila nadbiskupu za nesebičnu podršku i u ime svih zaželjela sretan i blagoslovljen Božić.