Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK nadbiskup Puljić čestitao muslimanima Kurban bajram

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću u povodu Kurban bajrama. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani gospodine Muftijo, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitike povodom blagdana Kurban bajrama.

Spomen je to na vjeru i predanje koje je prema Bogu iskazao Ibrahim – Abraham pokazavši spremnost žrtvovati i svoga vlastitoga sina kako bi ispunio Božju volju. No, Bog je pokazao da želi spasenje čovjeka kojega je stvorio na svoju sliku, a ne njegovu propast. I to je trajan poziv svih onih koji vjeruju u Božju svemoć i gospodstvo da s poštovanjem i ljubavlju pristupaju svakom ljudskom biću, jer je ono odraz samoga lica Božjega. U vašoj zajednici ovaj se blagdan slavi hvalevrijednim običajima koji uključuju molitvu, klanjanje i velikodušno darivanje siromašni i potrebiti što je lijepi znak zajedništva i uzajamne dobrote tako potrebnih za zdravo funkcioniranje i rast svake zajednice.

Stoga, poštovani gospodine muftijo Hasanoviću, Vama osobno, Vašoj obitelji, svim Vašim suradnicima kao i svim vjernicima islamske zajednice upućujem čestitke za Kurban bajram u ime svih članova Hrvatske biskupske konferencije kao i u ime svih katoličkih vjernika u Republici Hrvatskoj sa željom da vam dragi Bog udijeli obilje svojega blagoslova, radosti i mira.