Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik Hrvatskoga sabora primio u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak 12. studenoga u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu, priopćio je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora.

Uvodno, predsjednik Jandroković zaželio je novom apostolskom nunciju dobrodošlicu i uspješan mandat te izrazio spremnost Hrvatske za nastavkom dobre suradnje sa Svetom Stolicom. Predsjednik Hrvatskoga sabora posebno je naglasio njezinu pomoć i podršku u borbi Hrvatske za neovisnost, međunarodno priznanje i članstvo u Europskoj uniji. Istaknuto je da se dobra suradnja i prijateljski odnosi odražavaju i na intenzitetu bilateralnih posjeta na visokoj razini. Razgovaralo se i o osnaživanju vrijednosti na kojima se temelje moderna društva, poput slobode, demokracije, poštovanja ljudskih prava, uključujući i pravo na vjeroispovijest. U tom smislu, apostolski nuncij Lingua istaknuo je da Hrvatska može biti primjer ostalim zemljama kada je riječ o poštovanju vjerskih i manjinskih prava. Sugovornici su razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na očuvanje položaja Hrvata u BiH.