Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-giorgio-lingua

Euharistijsko slavlje vrhunac SHKM-a u Bjelovaru

Vrhunac Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, koji se održao u subotu 17. rujna, bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Sljedeći domaćin SHKM-a je Gospićko-senjska biskupija.

Apostolski nuncij na završetku duhovnih vježbi grkokatoličkog klera u Križevcima

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pohodio je u četvrtak 1. rujna 2022., kada grkokatolička Crkva slavi početak crkvene godine - Načalo Indikta u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice križevačkoga vladiku Milana Stipića i svećenike, đakone i bogoslove Križevačke eparhije koji su okupljeni na godišnjim duhovnim vježbama u Križevcima.

Homilija nuncija Lingue na misi blagoslova orgulja

Donosimo homiliju apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue na misi prigodom blagoslova novih orgulja u crkvi Sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu, u petak 3. lipnja 2022.

Prvi intervju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj u povodu 7. obljetnice izbora pape Franje za poglavara Katoličke Crkve

U razgovoru s novinarkom Hrvatskoga katoličkog radija Tihanom Semijalac nadbiskup Giorgio Lingua govorio je o blaženom Stepincu, Papi, biskupima i Hrvatima. Dotaknuo se također uvijek aktualnih tema autonomije države i Crkve, službe u Apostolskoj nuncijaturi, ali i vremena kada je djelovao kao Papin predstavnik na području tzv. Islamske države, osvrnuvši se na pitanje migrantske krize. Mons. Lingua ispričao je i kako je postao svećenik zahvaljujući neizmjernoj podršci svoje majke.

Apostolski nuncij mons. Lingua molio Krunicu na hrvatskom jeziku s djelatnicima HKR-a

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u četvrtak 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, sudjelovao je u snimanju molitve Krunice u studiju Hrvatskoga katoličkog radija. Molio je s djelatnicima HKR-a koji su u molitvenu nakanu stavili papu Franju i zahvalu Bogu za 50 godina njegova svećeništva, jubilej koji obilježava 13. prosinca.

Plenarno zasjedanje Sabora HBK

Redovito, plenarno 59. zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, održat će se od 16. do 18. listopada u Zagrebu, u sjedištu HBK, Ksaverska cesta 12a.