Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-giorgio-lingua

Prvi intervju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj u povodu 7. obljetnice izbora pape Franje za poglavara Katoličke Crkve

U razgovoru s novinarkom Hrvatskoga katoličkog radija Tihanom Semijalac nadbiskup Giorgio Lingua govorio je o blaženom Stepincu, Papi, biskupima i Hrvatima. Dotaknuo se također uvijek aktualnih tema autonomije države i Crkve, službe u Apostolskoj nuncijaturi, ali i vremena kada je djelovao kao Papin predstavnik na području tzv. Islamske države, osvrnuvši se na pitanje migrantske krize. Mons. Lingua ispričao je i kako je postao svećenik zahvaljujući neizmjernoj podršci svoje majke.

Apostolski nuncij mons. Lingua molio Krunicu na hrvatskom jeziku s djelatnicima HKR-a

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u četvrtak 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, sudjelovao je u snimanju molitve Krunice u studiju Hrvatskoga katoličkog radija. Molio je s djelatnicima HKR-a koji su u molitvenu nakanu stavili papu Franju i zahvalu Bogu za 50 godina njegova svećeništva, jubilej koji obilježava 13. prosinca.

Plenarno zasjedanje Sabora HBK

Redovito, plenarno 59. zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, održat će se od 16. do 18. listopada u Zagrebu, u sjedištu HBK, Ksaverska cesta 12a.