Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik Sabora Jandroković primio kardinala Bozanića

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreli su se u srijedu 10. svibnja u Hrvatskom saboru, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

Predsjednik Jandroković zahvalio je kardinalu Bozaniću na više od 25 godina nadbiskupske službe i predanom radu u vođenju Zagrebačke nadbiskupije, kao i na skorašnjoj 20. obljetnici kardinalske službe. Istaknuo je dugotrajnu brigu kardinala za zajednicu hrvatskih katoličkih vjernika kao izniman primjer duhovnog vodstva, naglasivši i značajan doprinos kardinala sveukupnom razvoju hrvatskog društva. U pune 34 godine koliko je prošlo od imenovanja kardinala Bozanića biskupom posebno se ističu događaji poput triju Papinskih posjeta i beatifikacije blaženog kardinala Alojzija Stepinca, čiju kanonizaciju vjernici u Hrvatskoj željno iščekuju.

Predsjednik Jandroković i kardinal Bozanić konstatirali su kako je odnos Katoličke Crkve i državnih institucija u Hrvatskoj dijaloški i suradnički otvoren. Kardinal Bozanić posebno je zahvalio predsjedniku Hrvatskog sabora na kontinuiranoj otvorenosti za konstruktivnu suradnju te poželio uspjeh u daljnjem obavljanju zahtjevne dužnosti.

Dvojica sugovornika u razgovoru su se dotaknuli i teme ovogodišnjeg obilježavanja 700. obljetnice Bratovštine sv. Ivana Krstitelja u Vrbniku („Kapara“) na otoku Krku. Pokrovitelj događaja je Hrvatski sabor, a predsjednik Jandroković i kardinal Bozanić članovi počasnog odbora za obilježavanje te obljetnice, koja će se održati 29. listopada 2023. godine.

Zaključno, predsjednik Hrvatskoga sabora poželio je kardinalu puno zdravlja i duhovne snage u nastavku njegovog predanog služenja za dobro Crkve u Hrvata i svih njenih vjernika, navodi se u priopćenju.