Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena glazbena zbirka „Kapljice glazbe kroz život“

Breg (IKA)

Promocija glazbene zbirke „Kapljice glazbe kroz život“ autora Milovana Horvata održana je u subotu 10. rujna, na prvi dan proslave Imena Marijina u Župi Sveti Juraj na Bregu.

Zbirka „Kapljice glazbe kroz život“ sadrži 90 skladbi (autorske crkvene pjesme, obrade za mješoviti zbor i obrade za muški zbor). Obrade iz ove zbirke već su se i prije izdavanja koristile u Varaždinskoj biskupiji, pa je autor u govoru spomenuo: „Bilo mi je vrlo lijepo kada sam na hodočašćima ili festivalima mogao čuti note ispisane ovom mojom rukom.“

Tijekom promocije mješoviti pjevački zbor i muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu izveli su 10 skladbi iz zbirke uz pratnju Jelene Horvat na klaviru. Većina skladbi iz zbirke je nastala upravo za ovaj zbor i mušku vokalnu skupinu je je autor inače orguljaš u toj župi.

O zbirci je govorio vlč. Ivica Puškadija, čija je uvodna riječ u zbirci, predsjednica zbora Marta Lončar-Vinković, koja u zbirci govori o očuvanju tradicije četveroglasnog zborskog pjevanja, te autor Milovan Horvat. Novi župnik vlč. Danijel Bistrović zahvalio je svima te prihvatio suradnju sa zborom.

Autor Horvat na kraju je zahvalio obitelji, općini i župi na financijskoj podršci te svima koji su na bilo koji način pomogli da zbirka ugleda svjetlo dana. Nakon promocije i koncerta druženje je nastavljeno u župnom Pastoralnom centru.