Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga „Čovječe, što si bez svojih identiteta?“

Zagreb (IKA)

U samostanu Svetog Duha u Zagrebu 11. lipnja predstavljena je knjiga „Čovječe, što si bez svojih identiteta?“ autora fra Stanka Duje Mijića u kojoj je predstavljen, kako je u samom podnaslovu napisano, zbir autorovih promišljanja napisanih za: „Pučke misije – Devetnice – Propovijedi – Predavanja po dobnim skupinama“.

Kroz knjigu i već navedene podnaslove, autor donosi svoja iskustva koja je stekao kroz pastoralno djelovanje te svoje brojne zaključke koji su doneseni na temelju dugogodišnjeg rada.

U predstavljanje knjige uveo je fra Vladimir Vidović, uime nakladnika Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, te napomenuo kako je izrazito zadovoljan zbog izdanja knjige koja je plod jednog redovnika i svećenika s dugim iskustvom. „Knjiga je izrazito zahtjevna po sadržaju koji objašnjava, no preporučljiva je svakome, te obuhvaća sve one koji žele znati više“, pojasnio je o. Vidović.

Na predstavljanju knjige sudjelovao je i fra Bojan Rizvan, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Zadru koji se kratko osvrnuo na knjigu i temu koju ona obrađuje. Fra Bojan je odabrao primjer Ivana Krstitelja kao autentične osobe s definiranim identitetom čija je srž Isus Krist. Istaknuo je kako su dijalog i komunikacija „mjesto gdje možemo pronaći svoj identitet jer sebe otkrivamo kroz druge i po drugima“. „Trebamo se približiti Božjoj riječi kako bi ušli u srž svojih identiteta“, napomenuo je fra Bojan te dodao: „Ako ne znamo čiji smo, izgubiti ćemo se“.

Za kraj publici se obratio i autor fra Stanko Duje Mijić koji je istaknuo da su temelji identiteta Bog i obitelj, također i teme koje se u društvu najčešće psuju te napadaju. „Bez tih identiteta nema pravog čovjeka jer je i sam čovjek temeljno napravljen za ljubav, odnosno za žrtvu drugima“, zaključio je autor.

Ključne riječi:
fra Stanko Duje Mijić knjiga