Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: knjiga

Split: Predstavljena knjiga Rajmunda Kuparea „Estetička aksiologija“

Knjiga dominikanca Rajmunda Kuparea „Estetička aksiologija“, objavljenu u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Hvaru, koju su sa španjolskog preveli Marta Tomić i Matija Janeš, a uredio akademik Kuzma Kovačić, predstavljena je u sklopu „33. Knjige Mediterana“, u nedjelju 19. rujna u Zavodu u HAZU Split.

Papa: Kršćanstvo bez križa je svjetovno i besplodno

Papa Franjo predvodio je u utorak, 14. rujna u Prešovu Božansku liturgiju svetog Ivana Zlatoustog. „Ne prihvaćati, odnosno prihvaćati samo riječima, slabog i raspetog Boga, i sanjati o snažnom i pobjedonosnom bogu – to je velika napast. Svjedok koji ima križ u srcu, a ne samo oko vrata, ne gleda nikoga kao neprijatelja, nego u svima vidi braću i sestre za koje je Isus dao svoj život.“

Predstavljena knjiga o dr. Tomislavu Zdenku Tenšeku

Knjiga "Dr. Tomislav Zdenko Tenšek", posvećena životu toga istaknutog kapucina, sveučilišnog profesora i voditelja duhovnih vježbi, predstavljena je 6. lipnja u crkvi sv. Mihaela u Zagrebu, uz samostan u kojemu je fra Tomislav živio dugi niz godina. O knjizi su govorili dominikanac i profesor na zagrebačkom KBF-u o. Alojz Ćubelić i autor knjige, kapucin fra Anto Barišić.

Predstavljena knjiga „Klaustar Male braće remek-djelo stvaralaštva“ dr. fra Stipe Nosića

Knjiga „Klaustar Male braće remek-djelo stvaralaštva“ autora dr. fra Stipe Nosića predstavljena je u ponedjeljak 12. travnja u samostanskom klaustru u Dubrovniku. Knjigu je uz autora Nosića predstavio umjetnički fotograf Željko Šoletić. Uz knjigu na hrvatskom jeziku istovremeno je objavljena i engleska verzija pod nazivom „Friars Minors cloister masterpiece of creativity“.

Predstavljena knjiga o. Donalda H. Callowaya "Posveta svetom Josipu. Čuda našega duhovnog oca"

Knjigu „Posveta svetom Josipu. Čuda našega duhovnog oca“ čiji je autor o. Donald H. Calloway, MIC (Kongregacija marijanskih otaca Bezgrešnog začeća), predstavili su u srijedu 17. ožujka u Domu kulture u župi sv. Josipa u Obrovcu fra Bojan Rizvan, župnik zadarske župe Presvetog Srca Isusova i don Krešo Ćirak, obrovački župnik. Ćirak je inicijator prevođenja te knjige na hrvatski, autor Predgovora i urednik knjige.

Novi životopis blažene Ozane Kotorske

"Blažena Ozana Kotorska" – novi je životopis prve hrvatske blaženice Ozane Kotorske, proizišao iz pera dominikanke s. Slavke Sente. Napisan je vrlo jednostavnim i razumljivim jezikom i stilom, prijemljivim širokom vjerničkom puku, objavljeno je na mrežnim stranicama dominikanke.org u nedjelju 28. veljače.

Objavljena knjiga prof. dr. sc. Josipa Šimunovića „Isuse, ti si put!“

U nakladi Glasa Koncila objavljena je najnovija knjiga prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, istaknutoga hrvatskog pastoralnog teologa i religijskog pedagoga, svećenika Zagrebačke nadbiskupije. Riječ je o prvoj od tri knjige u nizu autorovih razmatranja nad evanđeljima kroz prvih 11 tjedana vremena kroz godinu. To je ujedno i 11 autorova knjiga u izdanju novinsko-izdavačke kuće Glas Koncila.

1 2 3 8