Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: knjiga

Predstavljena knjiga „Juraj Dobrila i hrvatski jezik u Istri“

Prigodni program uz 10. Dane biskupa Jurja Dobrile, o 211. godišnjici njegova rođenja, u organizaciji župe sv. Lucije Pazinske, Udruge Juraj Dobrila Ježenj i Bratovštine "Hrvatska Istra" nakon svete mise, nastavljen je predstavljanjem knjige "Juraj Dobrila i hrvatski jezik u Istri" ispred Dobriline rodne kuće u rodnom Ježenju.

Darovana slika crkvi sv. Katarine u Krapini

U povodu svetkovine Uskrsa član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci prof. Srećko Perković darovao je crkvi sv. Katarine u Krapini sliku koja prikazuje Isusovo polaganje u grob.

Predstavljena knjiga „Povratak za budućnost“

Knjiga Povratak za budućnost predstavljena je u ponedjeljak, 20. ožujka u knjižari Franjevačkog samostana Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Autori knjige su svećenik Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene fra Nikola Bošnjak te profesor na Filozofskom fakultetu u Zadru dr. sc. Pavao Mikić.

​Predstavljena knjiga „Časne va Žminje“

Druge korizmene nedjelje, 5. ožujka u žminjskoj župnoj crkvi Sv. Mihovila predstavljena je knjiga „Časne Va Žminje. Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Žminju od 1972. do 2022.”, autora dr. sc. Elvisa Orbanića.

Papa: Svi se moramo baviti politikom za opće dobro

„El Pastor“ (Pastir), knjiga novinara Francesce Ambrogetti i Sergia Rubina, koja ovih dana izlazi u Argentini, rezultat je više razgovora s papom Franjom o važnim i žurnim pitanjima Crkve, izvještava Benedetta Capelli 27. veljače za Vatican News.

Fra Šimun Oreč – autentični franjevački „mercedes“

Knjiga fra Šimuna Oreča „Pješice od Frohnleintena do Jeruzalema i do najvećih europskih svetišta“ na hrvatskom jeziku predstavljena je na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače u prepunoj dvorani samostana hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi.

Predstavljena knjiga „Samo je u Bogu čast i slava“ biskupa Stojanova

U prostorijama Župe Rođenja Svetog Ivana Krstitelja u Strumici, u nedjelju 18. prosinca predstavljena je knjiga „Samo je u Bogu čast i slava“ skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha Kire Stojanova. Predstavljači knjige bili su Aco Gogov, prozaik, esejist i dramaturg te protojerej otac Goce Kostov, župnik i direktor Radio Marije Makedonije.

Sveti Otac: Ratom svi gubimo

Talijanski dnevnik „Il Fatto Quotidiano“ objavio je u ponedjeljak 5. prosinca predgovor Pape Franje za knjigu „Enciklika o miru u Ukrajini“, prenosi Vatican News.

„Knjiga u ruci vs. mobitel u ruci“

Biskupijska knjižnica Varaždin i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizirali su u ponedjeljak 7. studenog tribinu pod nazivom „Knjiga u ruci vs. mobitel u ruci“ u povodu Mjesec hrvatske knjige.

1 2 3 10