Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: knjiga

Papa pozvao na solidarnost u vremenu kušnje pandemije Covida-19

Papa Franjo napisao je predgovor za novu knjigu pod naslovom „Zajedništvo i nada“ u kojem je potaknuo sve vjernika na ponovno otkrivanje solidarnosti usred pustoši koju iza sebe ostavlja pandemija koronavirusa. U svom predgovoru osvrnuo se također na lekcije koje su kršćani izvukli iz pandemije Covida-19.

Predstavljena knjiga biskupa Štambuka "Čujte me, otoci"

Predstavljanje knjige "Čujte me, otoci" umirovljenoga hvarskoga biskupa mons. Slobodana Štambuka upriličeno je u župi Gospe Karmelske u Selcima, dan poslije njezine svetkovine, 17. srpnja, gdje su tamošnji vjernici svečano proslavili Blaženu Djevicu Mariju od brda Karmela.

Mons. Batelja predstavio novu knjigu u Slavonskom Brodu

Na poziv slavonskobrodskog dekana i domaćeg župnika Ivana Lenića, u nedjelju 28. lipnja, uoči svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći mons. Juraj Batelja, kanonik i postulator kauze bl. Alojzija Stepinca predslavio je misu te predstavio svoju knjigu „Žrtve obavijene šutnjom – Svjedočanstva patnika s Križnoga puta“.

Prva sveobuhvatna knjiga o „Bjelokosnom plenariju“

Znanstvenik i književnik Dino Milinović istražio jedan od najstarijih i najvrjednijih predmeta Riznice zagrebačke katedrale Bjelokosni plenarij, predmet kojeg čine četiri međusobno povezana reljefa izrađena u bjelokosti. Na svakome su reljefu u dva registra prikazani prizori iz Kristova života, a u središtu se nekoć vjerojatno nalazio komadić „Drva Gospodnjega“, odnosno djelić Svetoga Križa.

Objavljena nova knjiga vlč. Odilona Singboa

Zbirka tekstova „Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju“ sveučilišnog kapelana Hrvatskoga katoličkog sveučilišta vlč. Odilona Singboa objavljena je u suizdavaštvu Kršćanske sadašnjosti i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

1 2 3 6