Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga o crkvi Sv. Petra od Krapine

Zaprešić (IKA)

Vjeroučitelj i trajni đakon Ilija Nikolić predstavio je 22. veljače svoju novu knjigu „Ecclesia sti. Petri de Crapina – Crkva Sv. Petra od Krapine“. To je treća, od četiri knjige koliko ih je autor napisao, koja je posvećena župi sv. Petra apostola.

Nakon 2005. godine kada je napisao „Kardinale, oprosti“ posvećenu sramotnom događaju iz 1945. godine kad je u Zaprešiću kamenovan kardinal Stepinac, zatim i knjigu „Kardinale, hvala“ koju je napisao 2014. godine kao spomen na duhovni rast župe, ovom knjigom autor se priključio slavlju u povodu 150 godina izgradnje crkve Sv. Petra apostola ispred koje je blagoslovljeno poprsje bl. Alojzija Stepinca koji je i utemeljitelj župe. O knjizi su govorili recenzent rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Anđelko Košćak, zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus te župnik i nakladnik knjige Ivan Frkonja.

Autor Nikolić izrazio je radost što je u toj uspio knjizi sažeti brojne činjenice vezane uz malu župnu crkvu na ulazu u Zaprešić koja pamti teška i lijepa vremena. Rekao je kako se nada da će ovo biti temelj za buduće naraštaje koji će dopunjavati knjigu. Na predstavljanju su nastupili i mladi glazbenici koji su izveli nekoliko sakralnih pjesama.