Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga vlč. Zrakića „Živi među mrtvima“

Slavonski Brod (IKA)

Na kraju misnog slavlja koje je u nedjelju 14. studenoga predvodio u Župi bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu vlč. Đuro Zrakić predstavio je svoju najnoviju knjigu „Živi među mrtvima“.

U predgovoru knjiga recenzentica Jelena Jakšić navodi kako knjiga donosi istinitu priču nadahnutu stvarnim događajima o životu i smrti i svim njezinim licima: smrti kao grijehu prema nerođenom životu, smrti kao jedinom utočištu majke i njezine nečiste savjesti i naposljetku, smrti kao novom početku, putu prema mjestu gdje će nerođeni biti rođene, a mrtvi živi.

„Ovo je priča o svima nama koji jesmo i koji ćemo možda već sutra odlučiti prekinuti novi život; na ovaj ili onaj način, u sebi ili u drugima. O svima onima kojima nitko neće i nema pravo suditi, o onima kojima će svi drugi njihov grijeh moći oprostiti i otpustiti, zaboraviti – ali i onima koji će postati sami sebi najstroži i najnemilosrdniji suci. Pitanje koje će si na kraju ove knjige morati postaviti, bez obzira na to u koga, kome i u što vjeruješ je kako upravo ti postupaš prema daru rađanja? Ima li boljeg odgovora od onoga Majke Terezije – ‘jer ako majka može ubiti svoje vlastito dijete, što onda sprječava mene da ubijem tebe ili tebe da ubiješ mene? Zaista ništa’” zaključuje u predgovoru recenzentica Jakšić.

Autor Zrakić na predstavljanju je istaknuo kako je tom knjigom želio posvjestiti čitateljima da se isplati boriti za život. Đuro Zrakić autor je romana „Svi me vole, samo tata ne“, „Ljubav sudski podijeljena”,  „Tragovi (ne)ljubavi“ (kratke priče). Djela su mu prevedena na engleski, mađarski, njemački, slovački, slovenski i albanski jezik. Glavni motiv njegovih djela je čovjek u najrazličitijim životnim situacijama.