Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga „Život vrijedan življenja“ Fultona J. Sheena

Split (IKA)

Nakladnička kuća Verbum predstavila je knjigu „Život vrijedan življenja“ američkog nadbiskupa Fultona J. Sheena na konferenciji za novinare u četvrtak 19. siječnja u Splitu.

Na konferenciji su sudjelovali mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila djelo „Život vrijedan življenja“, nadbiskupa Fultona J. Sheena, poznatog i omiljenog autora i govornika i jednog od duhovnih velikana 20. stoljeća.

Kroz 50 nadahnutih i poticajnih pouka nadbiskup Sheen je ovom knjigom htio odgovoriti na potrebe stotina tisuća koji su mu pisali, tražeći od njega savjete za život. Odgovara tako na pitanja kao što su: Zna li Bog kako je trpjeti? Je li kršćanstvo lako? Zašto neke muči grižnja savjesti, a neke ne? Kako molitva postaje dijalog? Što je potrebno za liječenje duše? Zašto je život vrijedan življenja?, pa sve do pitanja o Bogu, Crkvi i sakramentima, pokazujući da kršćanstvo ima odgovore na ta i sva najdublja životna pitanja.

Otkrivajući čitatelju kršćansku viziju života, on jasnim jezikom i dovitljivim humorom objašnjava i kako pronaći sreću i zadovoljstvo u suvremenome svijetu i uspješno ploviti svim izazovima primjenjujući tu viziju u vlastitoj svakodnevici. U knjizi se očituje sva neposrednost i snaga Sheenovog izričaja, a protkana je i autorovim duhovitim životnim pričama, koje je čine još privlačnijom.

Knjiga je podijeljena u pet glavnih dijelova: o Bogu i čovjeku, Kristu i Crkvi, grijehu, sakramentima te svijetu, duši i materijalnome, s ukupno 50 poglavlja od kojih je svako dovoljno kratko da je moguće i u užurbanom dnevnom ritmu naći vremena za čitanje i promišljanje jednog od njih. Svojim sveobuhvatnošću i pridodanim vrlo upotrebljivim stvarnim kazalom mogli bismo kazati da je poput praktične male enciklopedije kršćanskog pogleda na svijet i življenja u svakodnevnici.

Ključne riječi:
Fulton Sheen verbum