Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena „Kuharica svete Hildegarde na suvremen način“

Split (IKA)

Nakladna kuća Verbum u četvrtak 30. lipnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu „Kuharica svete Hildegarde na suvremen način“.

Na konferenciji je sudjelovao mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Sv. Hildegarda iz Bingena, redovnica iz 12. stoljeća, jedna je od najfascinantnijih žena svih vremena. Čuvena je po svojoj širokoj izobrazbi i znanju te je razvila doista izvanredno poznavanje hrane u službi ravnoteže i zdravlja. Stoga njezine upute i savjeti o namirnicama i prehrani, kao i recepti za pripravljanje različitih jela već stoljećima ne gube na važnosti.

Crpeći iz toga drevnog znanja i unoseći u njega dašak vrhunske francuske kuhinje, poznati francuski chef i autorica više knjiga o kulinarstvu Marion Flipo priredila je jedinstvenu kuharicu pod naslovom „Kuharica svete Hildegarde na suvremen način“ čije je hrvatsko izdanje upravo objavila nakladna kuća Verbum.

Flipo ima višegodišnje kulinarsko iskustvo u najuglednijim francuskim restoranima, a pokrenula je i vlastitu „agenciju za okus“ te djeluje kao chef savjetnik u kulinarstvu, promičući diljem svijeta zdravo gurmanstvo. Otkrivši kako se na Hildegardinim drevnim receptima može temeljiti zdrava i ukusna suvremena prehrana, ta mlada francuska kulinarska zvijezda kreirala je posebnu kuharicu koja, polazeći od originalnih recepata sv. Hildegarde, nudi dorađene zdrave suvremene recepte prepune energije i jednostavne za izradu. Knjiga je opremljena dojmljivim fotografijama uglednoga kulinarskog fotografa Patricka Satera (The Travelbuds) i izvornim citatima sv. Hildegarde, a nastala je u suradnji s Društvom svete Hildegarde koje se brine o vjernome i cjelovitome prenošenju Hildegardinih znanja.

Vodeći čitatelja tako na bajkovito putovanje kulinarskim svijetom svete Hildegarde, „Kuharica svete Hildegarde na suvremen način“ nudi zdrave, ukusne i raznolike recepte za jutarnju okrepu, recepte za ručak u tren oka, potom one za popodnevne slastice uz kavu, ukusne zalogaje uz aperitive, kao i recepte za gostinski stol i za užitak uz nedjeljni brunch. Svi recepti sadrže detaljne upute i fotografiju jela, a uza svaki je naznačeno i vrijeme potrebno za pripremu.